DELAVNICA ULIČNEGA GLEDALIŠČA V SEŽANI
Zadeli ste sedmico!
v Srednji dvorani oz. na prostem
četrtek, 14. september 2017, ob 16:00
Konec: nedelja, 17. september 2017, ob 18:00

Od 14. do 17. septembra 2017 bomo v Sežani pod vodstvom izkušenih mentorjev Gledališča Ane Monró izvedli intenzivni 4-dnevni izobraževalno-kulturni program za mlade. Delavnica je primerna za osebe od 12 let starosti naprej in je namenjena vsem, ki bi želeli spoznati značilnosti in jezik uličnega gledališča ter si pridobiti izkušnjo nastopanja na ulici.


Četrtek, 14. 9., 16.00 – 19.00

Ogled predstave in predavanje o uličnem gledališču.

 

Petek, 15. 9., 16.00 – 19.00

Delavnice fizičnega gledališča

Delavnice fizičnega gledališča bodo sestavljene iz treh delov. V prvem delu bomo naredili nekaj spoznavnih vaj, katerim bodo sledile ogrevalne vaje za glas in telo. Telo bo naš instrument tekom celotnih delavnic. V drugem delu bomo delali vaje za skupinsko dinamiko, obvladovanje fizičnega prostora in prezenco na odru. V tretjem delu se bomo ukvarjali z „nevtralnostjo“ in z različnimi stanji energije na odru in temu primerno bo tudi delo z glasom. Udeleženci bodo na podlagi teh vaj po skupinah sestavljali krajše prizore.

Polona Prosen se je že v času študija španščine in francoščine na Filozofski fakulteti v Ljubljani ukvarjala s cirkuško pedagogiko in uličnim gledališčem, po diplomi pa je opravila še gledališko-cirkuško šolo v Španiji in EVS prakso v umetniškem rezidenčnem centru v Franciji. Trenutno deluje kot samozaposlena v kulturi in se posveča pripovedovanju, gledališču in delu producentke pri Gledališču Ane Monro.Sobota, 16. 9., 10. 00 – 13. 00

Klovnovske delavnice

Na delavnici bomo spoznavali osnove klovnovskih likov, kako delujejo z občinstvom in kako se odzivajo. Naučili se bomo, kako lahko zgradimo klovnovsko točko, kako začnemo z zgodbo, kako v klovnovskem liku reagiramo in zgradimo dramsko napetost. V kratki delavnici bomo na koncu že lahko oblikovali preprosto klovnovsko točko in jo predstavili sotečajnikom. Delavnico bo vodil mag. Tomaž Lapajne Dekleva.

Tomaž Lapajne Dekleva je ustvarjalec na področju sodobnega gledališča (Kolektiv Narobov - Ježkova nagrada 2007), improvizacijskega gledališča (Instant šov, Impro liga), gledališča za otroke (Gledališče Unikat), uličnega gledališča, klovnostva (Rdeči noski), sodobnega plesa (En-knap in Andreja Rauch Podrzavnik), filma (Televizija Slovenija, Neda Baćić) in radia (Radio Slovenija). Je avtor več objavljenih oz. uprizorjenih dramskih besedil (Radio Slovenija, Televizija Slovenija, založba Panika, revija Mentor). Poučeval je gledališko improvizacijo na Dramsko gledališki gimnaziji v Novi Gorici ter na delavnicah doma in v tujini.

15.00 - 18.00

Improvizacijska delavnica

Čar improvizacije sta spontanost in iskrenost. Da pa lahko improviziramo brez meja, se moramo udobno počutiti v skupini, v kateri delamo. Preko skupinskih iger se bomo bolje spoznali, se sprostili in pustili dvome ob strani. Skupaj bomo gradili zaupanje v nas same in v skupino ter se igrali z besedami ali brez njih. In ker nam besede ne bodo v pomoč pri ustvarjanju zgodb, bo poudarek delavnice na gibalnem izražanju, zavedanju telesa v prostoru in igranju s skupinskimi impulzi. Ko se bomo dovolj razgibali, bomo raziskovali gib v igri. Posebnost improvizacijskega gledališča je interakcija z občinstvom, preko improviziranih prizorov se bomo učili spremljati publiko, se ji prilagajati in jo upoštevati.

Sara Šoukal, uni. dipl geografinja, amaterska igralka in mentorica improvizacijskega gledališča. Z impro gledališčem se ukvarja od svojega 11. leta, je predsednica društva Impromobile, je vodja izobraževanja v Impro ligi in Šili-šolski impro ligi, je članica mednarodnega evropskega združenja improvizatorjev - Ohana. Redno se izobražuje in nastopa na impro festivalih doma in po svetu.Nedelja, 17. 9., 10.00 – 13. 00 in 15. 00 – 18. 00

Produkcija pod vodstvom mentorjev Sare Šabec, Mojce Sovdat in Uroša Marolta in predstavitev na ulici.

 

Cena delavnice:
50 EUR učenci in dijaki,
40 EUR člani Kluba študentov Sežana,
70 EUR ostali mladi do 30 let in brezposelni,
90 EUR vsi ostali.

Prijava:
Delavnica je namenjena skupini najmanj 7 do največ 20 oseb. Starost: 12+.

Prijave se zbirajo v Kosovelovem domu Sežana na e-naslovu info@kosovelovdom.si do 8. septembra 2017.


Lokacija: Srednja dvorana Kosovelovega doma Sežana oziroma na prostem (park, ploščad pred domom, ulica).

 

Izvedba delavnic spada v projekt ZADELI STE SEDMICO!.
Projekt podpira Občina Sežana.

Organizatorji: Klub študentov Sežana, Kosovelov dom Sežana in Mladinski center Podlaga

koledar prireditev
< JULIJ 2017 >
PTSČPSN
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
FB Kosovelov dom

Združenja:
ZKDRP
ZKDRP

Kosovelov dom Sežana podpirajo:
Občina Sežana
MIZKS
ITA-SLO

Generalni medijski pokrovitelj:
RTV Koper-Capodistria - RADIO KOPER
Radio Koper

Članstvo v drugih združenjih:
KUDUS

Organiziramo - sodelujemo:
Echos

Kosovelov Dom Sežana © 2011 - Produkcija: Digital iN