MLADIFEST 2017
PETI DAN
park pri Starem gradu
torek, 18. julij 2017, ob 17:00

ob 17.00, v parku pri Starem gradu

COSY DAY: POPOLDANSKI PROGRAM

Cosy dan je preplet druženja, ustvarjanja, veselja in sproščanja v parku. Izdelovali bomo origami in rokovnike ter risali na majice (potrebno je prinesti svojo majico). Svoje lase bomo lahko okrasili z barvnimi nitmi. Z nami bosta tudi EVS prostovoljca iz Španije, Daniel in Ana, ki bosta poskrbela za poslikave teles in velike pobarvanke, Tamara pa nam bo s kano poslikala telo z vzorci iz vzhoda. Za boljše počutje bo na voljo vadba joge z Ajo Trebec in slackline, za sprostitev pa bodo poskrbele družabne igre. Za delavnico joge so obvezne prijave (spremljaj tudi facebook stran).

Soorganizacija: Klub študentov Sežana in Mladinski center Podlaga

* v primeru slabega vremena v Mladinskem centru Podlaga

 

ob 19.00, v parku pri Starem gradu

S TOLKALI IN PESMIJO OKOLI SVETA

Tolkala so glasbila, ki jih otroci najenostavneje in najraje opazujejo, saj je ritem prvinska glasbena komponenta, ki so jo začutili že v materinem telesu. V glasbeni predstavi S TOLKALI IN PESMIJO OKOLI SVETA bodo spoznali, da razlika med velikim in malim bobnom ni samo v velikosti, da so afriški bobni pravzaprav »prvinski telefon« in še mnogo drugih tolkalskih zanimivosti.

Pridite na edinstveno domišljijsko potovanje okoli sveta, pri katerem bodo otroci ob petju in plesu spoznavali prav ta čudovita glasbila.

Udarjala in tipkala bosta tolkalec Franci Krevh in harmonikaš Marko Brdnik.

Predstava je namenjena otrokom od 4. do 9. leta starosti.

Teaser: https://www.youtube.com/watch?v=g4YyJ2JeoNE&t=22s

Fotografije: Petra Cvelbar

Organizator: Kosovelov dom Sežana

*V primeru slabega vremena v Srednji dvorani Kosovelovega doma Sežana

 

ob 21.00, v parku pri Starem gradu

COSY DAY: KONCERT

Jakob Kobal z skupino

Jakob Kobal je 23-letni kantavtor iz Idrije, ki je še nedavno brezbrižno igral kitaro na Kanarskih otokih, njegov singel Cloudless Skies pa se je v letu 2016 uvrstil na seznam največkrat predvajanih skladb na Valu 202. Jakobova glasba lebdi med umirjenimi in sproščeni zvoki, ki nam dajo občutek brezskrbnega poletnega večera, pa vse do središča odprtega oceana, razburkanih valov, kjer prevladujejo kaotični, mistični ritmi in melodije. Vse pa je povezano in prepleteno, na trenutke melanholično, dopolnjuje se kakor dan in noč. V zadnjem času svojega delovanja se je združil z bendom, ki Jakobovo glasbo naredi večplastno in še prijetnejšo za ušesa.

Na zemljevid mladih evropskih izvajalcev se postavlja z nastopom na festivalu Eurosonic Noorderslag 2017 v Groningenu na Nizozemskem.

Facebook: https://www.facebook.com/jakobkobalmusic/?fref=ts 

Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=Jkw5oqMBg50


Alicia Edelweiss

Alicia Edelweiss je mlada Avstrijka baskovskih in valižanskih korenin. Unikatna glasbenica in performerka je svoje odbite pesmi začela pisati med številnimi potovanji, kjer je tudi nastopala. Odlično se znajde tako na harmoniki in babičini kitari, kot tudi na klavirju, če bi ji pa pod roke prišel kakšen drug instrument, bi brez težav zaigrala tudi nanj.

Decembra 2015 je izdala svoj prvi album z naslovom “Mother, how could you?”. V njenem repertoarju najdemo nedolžno folk glasbo s kitaro, nor smeh in operno petje v spremljavi klavirja, kot tudi srca trgajoče šansone ob harmoniki in divje recitale ob spremljavi električne kitare.

Obeta se nam edinstven nastop edinstvene izvajalke, ki ga ne gre zamuditi!

Facebook: https://www.facebook.com/aliciaedelweiss/?fref=ts 

Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=X9zSIrpK670


Alina Hirtl

Mlad, črnsko obarvan koroško-štajerski angelski glas sliši na ime Alina. Njeno ime pripoveduje zgodbo lepote in svetlobe, medtem ko zna njen glas poseči tudi po bolj otožnih in žametno skelečih tonih harmonije. Alina je srečanje razigrano seksipilne rockerice in dramatično izpovedne soul pevke v eni osebi. Alina je bila rojena v glasbeni družini in je skozi leta odraščanja sodelovala v skupinah kot so: Larry bird, Matalaja, Suha južina, Kavaret, Ilex… Tokrat jo imate možnost videti najbolj osebni luči. Kot pevka/kantavtorica s kitaro in nežnim glasom nas bo popeljala po valovih akustičnega bluesa, jazza, folka in rock šansona.

Soundcloud: https://soundcloud.com/alinahirtl 

Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=a1dJ_wYd0hc 

 

Organizator: Klub študentov Sežana

koledar prireditev
< APRIL 2018 >
PTSČPSN
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
FB Kosovelov dom

Združenja:
ZKDRP
ZKDRP

Kosovelov dom Sežana podpirajo:
Občina Sežana
MIZKS
ITA-SLO

Generalni medijski pokrovitelj:
RTV Koper-Capodistria - RADIO KOPER
Radio Koper

Članstvo v drugih združenjih:
KUDUS

Organiziramo - sodelujemo:
Echos

Kosovelov Dom Sežana © 2011 - Produkcija: Digital iN