BAKALINA VELIKA

KONCERT JE ODPOVEDAN

tor, 8. junija 2021, ob 20.00
Cena: 18, 20 €
KUPI VSTOPNICO

Spoštovani abonenti našega Glasbeno-plesnega abonmaja, spoštovani obiskovalci Kosovelovega doma Sežana, žal za torek, 8. junija 2021, ob 20. uri napovedan koncert glasbene skupine Bakalina Velika, ODPADE zaradi bolezni v ansamblu. Takoj ko se bomo dogovorili za nov datum izvedbe, vas bomo obvestili. Najlepša hvala za razumevanje in lep pozdrav.


Najprej sta bila samo Jani in Renata. Potem se je Bakalina širila, kot je lahko širok samo pogled iz Čadrga na Tolminsko gorovje pa vse tja do vrh Triglava. Imaginarna nova folk tradicija se je zasidrala v srca vseh ljubiteljev glasbe. Album Prvi krajec ne predstavlja zgolj svežih pesmi, temveč tudi novo zasedbo prekaljenih muzikantov. V glasbeni pustolovščini, ki poslušalca popelje od skritih kotičkov starodavnih jam do tolminskih vršacev, se obilje eksperimentalnih, eklektičnih zvokov in inštrumentarija domišljeno spaja z Janijevimi zgodbami, ki so ‘žmohtnejše’ in intimnejše kot kadarkoli prej.

Zasedba:
Jani Kutin, glas, piščal in besedila; Renata Lapanja, harmonika; Andrea Pandolfo, trobenta, krilni rog in klavir; Matej Magajne, električna kitara in bas kitara; Samo Kutin, zvočila, balafon, hurdy gurdy, kitara, brač, bas harfa, n’goni in basovska kitara; Dejan Lapanja: bobni, kitara in bas kitara; Marjan Stanič, bobni in tolkala. (Slika: Janez Pelko.)

Vstopnina za izven:
– parter 20 EUR
– balkon 18 EUR
– 10 % popusta za abonente Kosovelovega doma Sežana.

OPOMBA:
Vstopnice za izven bodo v prodaji samo na dan koncerta – do takrat sprejemamo rezervacije na e-naslov info@kosovelovdom.si

Opozorilo:
Javnih kulturnih prireditev se skladno s trenutno veljavnimi ukrepi lahko udeležijo tisti gledalci, ki izpolnjujejo predpisane zahteve v zvezi z virusom SARS-CoV-2 glede testiranja, cepljenja oziroma prebolevnosti.
Obvezno je nošenje zaščitnih mask.