Filmšula

FILMŠULA: Posebni

Hors normes

Pogovor ob filmu.

OD čet, 18. februarja 2021 DO pet, 19. februarja 2021, ob 20.00
Udeležba s prijavo.

FILMŠULA – širi filmsko obzorje in družbeni pogled.

Filmšula je podprogram filmske vzgoje, ki ga predstavljamo pod skupnim imenom FILMARIJA in traja od septembra 2020 do junija 2021. Če si želiš pobližje spoznati filmsko umetnost in si izostriti kritičen pogled na svet, v katerem živimo, se nam pridruži!

POSEBNI  (Hors Normes, 2019)

Olivier Nakache, Éric Toledano / Francija, Belgija / 2019 / 114 minut / francoščina.

 Zgodba:

Bruno in Malik že dvajset let živita v čisto posebnem svetu. Prvi vodi organizacijo, ki skrbi za avtistične otroke in mladostnike, drugi pa mlade iz revnih četrti usposablja za spremljevalce »posebej težavnih« posameznikov. Ko inšpekcija pod drobnogled vzame Brunovo organizacijo, ki deluje mimo zakona, in ji zato grozi zaprtje, se skozi zgodbo začnejo porajati vprašanja o tem, kam napotiti težavnejše primere, ki so jih vse ostale organizacije že zavrnile, in ali so posamezniki, kot je Bruno, res edino zatočišče za tiste, pri katerih sistem odpove.

Film, ki se težke teme loteva s toplino in humorjem, sta po resničnih dogodkih posnela Éric Toledano in Olivier Nakache, režiserja uspešnice Prijatelja (Intouchables, 2011). Dobitnik nagrade občinstva v San Sebastiánu.

18. 2. 2021, od 18.00 dalje: spletni ogled filma, ki ga bomo omogočili le prijavljenim. Ogled bo mogoč 24 ur. Prijavo pošljite na info@mcpodlaga.com.

19. 2. 2021, ob 18.00: Rok Govednik se bo na dogodku pogovarjal s Petrom Steničnikom.

Peter Steničnik je vzgojitelj v stanovanjski skupini Črnuška gmajna pri Mladinskem domu Jarše. Stanovanjska skupina deluje v dobro otrok in mladostnikov ter njihovih družin tako, da mladim zagotavlja pogoje za uspešno šolanje in zdrav osebnostni razvoj, družinam pa drugo potrebno strokovno in človeško pomoč v skladu z sodobnimi interdisciplinarnimi spoznanji o človekovi osebnosti in njegovih pravicah ter svoboščinah. Peter je aktiven tudi pri zagovorništvu otrok pri Varuhu človekovih pravic in pri izobraževanju pedagoških delavcev.

 

Povezava do spletnega pogovora ob filmu: https://us02web.zoom.us/j/2249480019

Identifikacijska št.: 224 948 0019

Filmšula nas povezuje v partnerstvo z Mladinskim centrom Podlaga Sežana, Šolskim centrom Srečka Kosovela Sežana in Klubom študentov Sežana.