JAVNI RAZPIS ‘PROMOCIJSKA INFUZIJA’

OD pet, 1. januarja 2021 DO ned, 28. februarja 2021, ob 23.59

Javni RAZPIS ob 30. obletnici Kosovelovega doma Sežana: PROMOCIJSKA INFUZIJA oz. SPODBUDA KULTURNIM PROJEKTOM

V letu 2021 praznuje Kosovelov dom Sežana 30. letnico svojega obstoja, zato v novo leto vstopamo še posebej praznično in optimistično. Optimistično tudi zaradi zgodbe, ki se je v naših prostorih odvijala v preteklih mesecih, začela pa v resnici že leta nazaj.

S strani osebe, ki na področju kulture uspešno deluje že vrsto let, smo prejeli donacijo, ki smo jo spremenili v javni razpis za sofinanciranje promocije kulturnim projektom. Gre za osebo, ki je uspela s trdim delom, podporo staršev in mentorjev ter tudi nenehno podporo in pomočjo lokalne skupnosti, nenazadnje tudi Kosovelovega doma Sežana. Počaščeni in ganjeni smo. Verjeti moramo, da je sanjati dovoljeno in da se te lahko uresničijo. Skupaj z donatorjem(-ko) s projektom ohranjamo vero v ustvarjalno moč in nadarjenost posameznikov.

Javni razpis se odpre 1. 1. 2021 in traja do 28. 2. 2021. Na razpisu lahko kandidirajo kulturni projekti posameznikov s stalnim prebivališčem v občini Sežana, ali nevladnih organizacij, ki so registrirane v občini Sežana. Izjemoma lahko kandidirajo tudi kulturni projekti, ki bodo izvedeni v občini Sežana v letu 2021, pri tem pa morajo v občini Sežana imeti partnersko organizacijo, ki je bodisi javni zavod, bodisi kulturno društvo in za projekt pomeni garancijo izvedbe. Projekti morajo biti izvedeni v letu 2021 (lahko pa se je začel že tudi v letu 2020 in je še v izvajanju).

Na razpisu bo komisija izbrala tri projekte, vsakemu bo v obliki promocijske infuzije omogočena podpora v vrednosti 300 EUR. Promocijske možnosti so objavljene skupaj z besedilom poziva. Medijska partnerja projekta sta Radio Koper in Televizija Koper-Capodistria.

Izvajalce za izvedbo promocije bo izbral Kosovelov dom Sežana izmed svojih zunanjih sodelavcev.

Podpiramo lokalno, mislimo globalno, živimo KULTUR(n)O!