30 let Kosovelovega doma Sežana

KOMEDIJA O ARTU

pon, 20. septembra 2021, ob 20.00
Cena: 5 €, 8 €
KUPI VSTOPNICO

Produkcija: Hiša kulture Celje, v sodelovanju s Centrom sodobne umetnosti Celje
Izven.
Besedilo in igra: Miha Firšt.
Režija: Kristian Koželj.
Scenografija: Matija Kovač.

Ste vedeli, da je Mark Twain izumitelj sponke na ženskem modrcu? Da je Tolstoj svoj najslavnejši roman opisal kot »besedne smeti«, opero pa resno jemljemo zgolj po pomoti?
Komedija o artu razvija tezo, da za uspešen vstop v svet pogosto “nedostopne” resne umetnosti ni potrebno teoretično znanje o zgodovini ali oblikoslovju umetniških izrazov, temveč zgolj enkratno srečanje z zares fascinantnim umetniškim delom, ki človeka prevzame in prepriča, da je lahko umetnost ena temeljnih sestavin kakovostnega in izpolnjenega bivanja. Predstava v odkrito »stand-upovski« maniri predstavlja zanimiva in izstopajoča dela, umetnost analizira iz različnih perspektiv in teorije pogosto nemudoma tudi eksperimentalno preverja. Nikakor ji ne uspe celovito obravnavati izbrane tematike, na več mestih zanika samo sebe in ničesar ne ugotovi, postavi pa celo vrsto vprašanj. Mar ni to tisto, kar umetnost počne?
Scenografija predstave je na prvi pogled parodična, a vendar resna likovna razstava z naslovom Antologija likovne umetnosti.

Vstopnina – vstopnice bodo na razpolago od 7. septembra dalje:
– redna cena 8 EUR
– za abonente Kosovelovega doma Sežana 5 EUR.