Kosovelov dom Sežana praznuje 30 let

OD pon, 12. aprila 2021 DO pet, 30. aprila 2021, ob 00.00

12. april je za Kosovelov dom Sežana pomemben, svečan dan, še posebej letos – praznujemo namreč 30-letnico, saj je bil dom odprt na današnji dan pred tridesetimi leti.

Žal vam ne moremo postreči s prireditvami, ki smo vam jih želeli (in, če smo pošteni, tudi sami sebi) podariti v jubilejnem letu, smo pa obletnico poskušali zaznamovati vsaj z drobnimi dejanji. Izdali smo osebno poštno znamko z nominalno vrednostjo B in D (v manjši nakladi), v prilogi aprilskega Kraškega obzornika se boste lahko na kratko seznanili z našo zgodovino in razvojem, 19. aprila v kraške poštne nabiralnike pride številka našega informatorja, v kateri boste prav tako lahko brali o naših dosežkih in se seznanili z našim najnovejšim programskim dosežkom – spletnim kinom, natisnili smo spominske razglednice s šestimi motivi in jih razposlali zvestim abonentom in poslovnim partnerjem, izdelali smo spominske priponke …

Pripravili pa smo tudi kratek film. Ogrodje filma so prizori, posneti ob 25-letnici doma, sestavljajo ga spomini pričevalcev nastajanja doma in njegovih dosedanjih direktorjev, spremlja pa jih dokumentarno in slikovno gradivo. Vabljeni k ogledu (kliknite za ogled).