BELETRININI TRUBADURJI

LOVIM POMLADNI VETER

Predstavitev knjige Cirila Kosmača

sre, 2. junija 2021, ob 18.30
VSTOP PROST

Kosovelova knjižnica Sežana v sodelovanju s Kosovelovim domom Sežana in založbo Beletrina vabi na pogovorni večer ob predstavitvi knjige, ki sta jo sestavila Andraž Gombač in hči Cirila Kosmača Nanča Kosmač Kogej. Z gostoma se bo pogovarjala Magdalena Svetina Terčon.
Knjiga Lovim pomladni veter je nastala ob 110-letnici rojstva in 40-letnici smrti slovenskega pisatelja Cirila Kosmača. Prinaša izbor 33 novel, ki jih je Kosmač v treh desetletjih, od zgodnjih tridesetih do konca petdesetih let 20. stoletja, objavil le v časopisih in revijah. Neprecenljivo je pisateljevo pričevanje iz prve roke: o tigrovskem uporu, fašističnih ječah, begunskih letih po Sloveniji in Evropi, partizanskem boju … Knjiga se bere kot avtobiografija trdoživega in živega naroda. Za Kosmača je bilo pisanje v slovenščini dejanje upora. Nad žuborečo reko njegovih besed še zmeraj veje pomladni veter upanja.

V sklopu akcije založbe Beletrina se na dogodkih bralci lahko družijo z avtorji po vsej Sloveniji. Dogodek spremlja tudi Beletrinina knjigarna, ki bo za bralce pripravila izbor knjig po posebno ugodnih cenah, pripravili pa so tudi nagradno igro z bogatimi knjižnimi nagradami. Vabljeni, da se nam pridružite na dogodkih po vsej Sloveniji!

Prireditev bo v amfiteatru Kosovelovega doma Sežana, če bo vreme slabo pa v Kosovelovi knjižnici Sežana.

Vstop je prost.