NATALIJA ŠAVER (klavir): ATMOSPHERICA

Koncert za Glasbeno-plesni abonma in izven

čet, 24. junija 2021, ob 20.00
Cena: 18, 20 €
KUPI VSTOPNICO

Natalija Šaver je slovenska umetnica številnih darov: pianistka, skladateljica, klasična in sodobna glasbenica ter pomembno ime v novem gibanju, ki raziskuje ustvarjalno stičišče klasične in sodobne glasbe. Njen zadnji projekt Atmospherica je njen umetniški manifest. Temeljno polikromatičen, neprestano razvijajoč se iz enega tona v drugega; Atmospherica je popolnoma skladna in razkriva prefinjeno kompilacijo zvokov. Združuje dva svetova: nežnost, zasanjanost iz opusa Ludovica Einaudija ter klasično postavljeno, vendar posodobljeno in nekoliko bolj ritmično usmerjeno glasbo Natalije Šaver.

Po uspehih, kot so Infinity, Oltremare, Classico, Natalija še naprej redno predstavlja nove projekte, ki jih nadgrajuje in umetniško krasi s poezijo, ustvarjanjem atmosfere z zvoki iz narave, približevanjem umetnosti k naravi, scensko-vizualni element pa glasbo podpre s kratkimi video odseki in fotografijo.

Natalija ima rastoči glasbeni portfelj, ki vključuje orkestrske izvedbe Beethovnovega Klavirskega koncerta št. 4, Šoštakovičevega klavirskega koncerta št. 2 in tudi solistične serije od baroka do sodobnosti. Natalija je prav tako doma v klasični in sodobni glasbi, poleg lastnih skladb redno izvaja dela Beethovna, Gershwina, Bartóka.

Med drugimi projekti je leta 2011 predstavila Zgodbo o letu 1822, Le Onde v 2015 in Oltremare 2017. Njen zadnji projekt: Classico s klavirjem, tolkali in tremi tenorji je bil velik uspeh v Sloveniji in Italiji. Njen novi projekt, Atmospherica, je umetniški manifest. Temeljno polikromatičen, ki se neprestano razvija iz enega tona v drugega, je Atmospherica popolnoma skladna in razkriva prefinjeno kompilacijo zvokov. Oktobra lani se je premierno zelo uspešno predstavil v razprodanem Cankarjevem domu kot otvoritveni koncert sezona 2020/202.

Vstopnina za izven:
– parter 20 EUR
– balkon 18 EUR
– 10 % popusta za abonente Kosovelovega doma Sežana.

Opozorilo:
Javnih kulturnih prireditev se skladno s trenutno veljavnimi ukrepi lahko udeležijo tisti gledalci, ki izpolnjujejo predpisane zahteve v zvezi z virusom SARS-CoV-2 glede testiranja, cepljenja oziroma prebolevnosti.
Obvezno je nošenje zaščitnih mask.