DEKLINA ZGODBA
POGOVOR O KNJIGI IN FILMU
BEREMO IN GLEDAMO – Ameriška literatura in filmografija
sreda, 26. februar 2020, ob 18:00
Pogovor bo v Kosovelovi sobi

Po uspešno izpeljani prvi ediciji projekta Beremo in gledamo vas z novim letom vabimo na sprehode po novih poteh knjižnih in filmskih uspešnic. Poleg Kosovelove knjižnice Sežana se nam kot partner v tej sezoni pridružuje še Kosovelova spominska soba (Ljudska univerza Sežana), ponovno pa nas podpira Ameriško veleposlaništvo v Ljubljani.

Sreda, 26. februar 2020, ob 18.00, v Kosovelovi sobi:

Pogovorni večer na temo DEKLINA ZGODBA (Margaret Atwood vs. Bruce Miller).

Avtorica romana Margaret Atwood (1939) je ena najbolj znanih kanadskih pisateljic. Njeno najbolj odmevno delo ostaja Deklina zgodba iz leta 1985. Roman o razčlovečeni družbi je dolgo kraljeval na prodajnih lestvicah, znova pa se je zavihtel nanje, ko so po njem posneli odmevno televizijsko serijo, katere ustvarjalec je Bruce Miller.

Zgodba je postavljena v svet, ki ga je načela okoljska katastrofa, zaradi katere je večina prebivalstva neplodnega, nato pa so v revoluciji verski blazneži prevzeli oblast v ZDA in državo preimenovali v Gilead. Fundamentalistična vlada je ženskam odvzela vse pravice in jih zreducirala na stroje za rojevanje. Vsak visoki član oblasti dobi svojo plodno deklo, da bi poskrbela za njegove potomce v bizarnem obredu, ki se zgleduje po Svetem pismu. Naslovni dekli je ime Offred, kar pomeni »od Freda«, a se spominja, kako je pred revolucijo, ko je lahko še nosila svoje ime, June, živela povsem običajno življenje z možem in hčerko.

Pogovorni večer bo vodila Franja Čok, kot gostji večera se nam bosta pridružili prof. dr. Marta Verginella in Jean McCollister.

Vabimo vas, da nam sledite na spletnih straneh www.kosovelovdom.si in www.kosovelova.si in tudi na Facebook profilih Kosovelov dom Sežana in Kino Sežana.

Vstop je prost.

koledar prireditev
< SEPTEMBER 2020 >
PTSČPSN
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
FB Kosovelov dom

Združenja:
ZKDRP
ZKDRP

Kosovelov dom Sežana podpirajo:
Občina Sežana
MIZKS
ITA-SLO

Generalni medijski pokrovitelj:
RTV Koper-Capodistria - RADIO KOPER
Radio Koper

Članstvo v drugih združenjih:
KUDUS

Organiziramo - sodelujemo:
Echos

Kosovelov Dom Sežana © 2011 - Produkcija: Digital iN