BLUEGRASS HOPPERS
KONCERT JE ODPOVEDAN!
KONCERT JE ODPOVEDAN!
petek, 27. marec 2020, ob 20:00
KONCERT JE ODPOVEDAN!
cena: 1 €
Spletna prodaja vstopnic

Spoštovani obiskovalci,

žal zaradi ukrepov za preprečevanje širjenja okužb s koronavirusom ODPOVEDUJEMO tudi ta koncert. Že kupljene vstopnice in abonmajskle vstopnice veljajo za nadomestni termin, o katerem vas bomo obvestili takoj, ko se bomo zanj dogovorili.

Z novim letom vam, drage obiskovalke in obiskovalci Kosovelovega doma, ponujamo nov glasbeni program. Glasbene dogodke bomo videli in slišali ter vonjali in okušali. Štirje izbrani koncerti s pokušinami hrane se imenujejo GLASBA Z OKUSOM.

Tokrat: BLUEGRASS HOPPERS

Skupina Bluegrass Hoppers je bila ustanovljena kot trio z imenom Coun't Štajerska februarja 1982. V tistem času je Maribor veljal za slovenski in jugoslovanski Nashville. Na mestni glasbeni sceni so bili aktivni bendi D'Drava Country Dečki, Pohorje Express, Country Ketchup in drugi. Vendar so Bluegrass Hoppers izstopali na več načinov. V prvi vrsti so le malo pozornosti namenili komercialnim uspešnicam country glasbe. Ko pa so jih igrali, so to storili tako, da so na njih vtisnili svoj edinstveni pečat. Glasba v skupini nikoli ni bila modni trend. Bila je zgolj izraz, ki je lahko vključeval druge glasbene zvrsti, vse od rokenrola do etno glasbe. Tako so pokazali in dokazali, da je glasba tista stvar, ki ne pozna meja, niti dejanskih niti kulturnih.

V zadnjih sedemindvajsetih letih so Bluegrass Hoppers pustili neizbrisen pečat s svojim navdušenjem in iskreno energijo. Obogatili so živahna glasbena prizorišča doma in v tujini.

V svoje interpretacije so Bluegrass Hoppers vgradili temelje bluegrassa, okrepljene z ritmi rokenrola, močjo rhythm 'n' bluesa, vse začinjene s toni gospela, reggaeja, jazza, folka in countryja. Skupina je s svojo glasbo in nastopi v živo dokazala, da iznajdljivost, raznolikost in ustvarjalnost nezgrešljivo najdejo poti do občinstva, ki zahteva poštenost, talent in predanost.

Skupina:

- Tonček Cigula - kitara, mandolina, vokal;

- Milan Kebrič - bas, vokal;

- Marko Logar - kitara, vokal;

- Dragan Verber - 5-strunski banjo, kitara, ustni organ, vokal.

Vstopnice:

-v predprodaji 10 EUR,

-na dan dogodka 15 EUR, brez popustov.

-Abonma Glasba z okusom 2020: Za vse štiri koncerte si lahko priskrbite abonmajske vstopnice. Imetnikom drugih abonmajev Kosovelovega doma so na voljo po 60 EUR. Ostalim obiskovalcem za 70 EUR. Abonma Glasba z okusom 2020 lahko kupite do vključno 15. januarja 2020.

Pozor: Število sedežev je omejeno.

Večer smo pripravili ob podpori Ameriškega veleposlaništva v Sloveniji.

Naslednjič: Iztok Mlakar.

koledar prireditev
< MAREC 2020 >
PTSČPSN
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
FB Kosovelov dom

Združenja:
ZKDRP
ZKDRP

Kosovelov dom Sežana podpirajo:
Občina Sežana
MIZKS
ITA-SLO

Generalni medijski pokrovitelj:
RTV Koper-Capodistria - RADIO KOPER
Radio Koper

Članstvo v drugih združenjih:
KUDUS

Organiziramo - sodelujemo:
Echos

Kosovelov Dom Sežana © 2011 - Produkcija: Digital iN