BRILJANTINA
Prospot d.o.o., Radovljica
Muzikal
sobota, 13. oktober 2018, ob 18:00
izven
cena: 29.9 € - 34.9 €
Spletna prodaja vstopnic

Prihaja muzikal BRILJANTINA!

13. oktobra prihaja v Sežano nov slovenski muzikal Briljantina!

Briljantina je zgodba o odraščanju najstnikov konec petdesetih let. Govori o mladih ljudeh, ki jim je skupna želja po prijateljstvu in ljubezni. Osrednja lika muzikala sta neotesan in predrzen fant Danny ter pridno, lepo vzgojeno dekle Sandy.

Slovensko različico Briljantine je pripravila večinoma ista kreativna ekipa kot muzikal Mamma Mia!: producent Jurij Franko, režiser Jug Radivojević, koreografinja Milica Cerović, scenograf Aleksandar Denić, kostumografinja Tatjana Radišić, glasbeni vodja Patrik Greblo, strokovna svetovalka Simona Vodopivec Franko, pomočnik koreografinje Matevž Česen in zborovodja Tomaž Pirnat. Pesmi je prevedel in priredil glasbenik in kantavtor Tomaž Domicelj, dialoge pa je prevedel Boštjan Gorenc – Pižama.

Vlogo Sandy igrata Saša Lešnjek in Maša Medved, vlogo Dannyja pa Luka Markus Štajer in Matjaž Kumelj (vskok). V ostalih igralskih vlogah nastopajo Mariša Jagodič, Nastja Vodenik, Rahela Horvat Toš, Tadeja Pavlič, Ana Ferme, Maja Šalamon, Perrine Šmarčan, Tim Lončar, Luka Cvetičanin, Žiga Lukman, Gašper Oblak, Niko Krhlanko, Klemen Mramor, Matevž Derenda, Melani Mekicar, Katja Škofic, Nika Mlekuž in Žiga Bunič. V igralski zasedbi so poleg izbrancev z avdicije tudi velika imena slovenskih odrskih desk: Janez Hočevar – Rifle, Gojmir Lešnjak – Gojc, Uroš Smolej, Domen Valič in Alenka Tetičkovič.

Muzikal Briljantina (v originalu Grease), ki je bil z velikim uspehom uprizorjen v gledališčih širom sveta, sta leta 1970 napisala Jim Jacobs in Warren Casey. K svetovnemu uspehu muzikala je pripomogel tudi film iz leta 1978, v katerem sta glavni vlogi odigrala takrat mlad in uspešen igralec John Travolta in pevka avstralskega rodu Olivia Newton John. Tudi v Sloveniji je bil film z naslovom Briljantina velika uspešnica in mnogi so se takrat učili plesnih korakov, ki so jih videli v filmu.

Predstava traja 2 uri in 45 minut in ima en odmor.

Cena vstopnic: od 29.90 EUR do 34.90 EUR

Več informacij na povezavi: https://www.briljantina-muzikal.si/

koledar prireditev
< OKTOBER 2018 >
PTSČPSN
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FB Kosovelov dom

Združenja:
ZKDRP
ZKDRP

Kosovelov dom Sežana podpirajo:
Občina Sežana
MIZKS
ITA-SLO

Generalni medijski pokrovitelj:
RTV Koper-Capodistria - RADIO KOPER
Radio Koper

Članstvo v drugih združenjih:
KUDUS

Organiziramo - sodelujemo:
Echos

Kosovelov Dom Sežana © 2011 - Produkcija: Digital iN