DIVANHANA
Skupina Divanhana
Koncert sevdaha
torek, 27. november 2018, ob 20:00
za Glasbeno-plesni in Briljantni abonma ter izven
cena: 15 € - 18 €
Spletna prodaja vstopnic

Vokalna dimenzija oziroma interpretacija sevdalink v skupini predstavlja neusahljiv vir navdiha, izzivov in izvirnosti. S septembrom 2018 z Divanhano na oder stopa nova vokalistka, aktivna članica vokalne skupine Etnoakademik in diplomantka sarajevske glasbene akademije. Šejla Grgić pleni s patino hrepenenja in nostalgije ter žalosti in (bolečini v) ljubezni dodaja svojo (p)osebno izvajalsko noto.

Zasedba:
Šejla Grgić (vokal), Neven Tunjić (klavir), Nedžad Mušović (harmonika), Azur Imamović (bas kitara), Rifet Čamdžić (bobni) in Irfan Tahirović (tolkala).

Skupina Divanhana se je na globalni glasbeni zemljevid vrisala kot najizvirnejša zasedba novega vala bosanskega sevdaha. Prepoznavnost si je izoblikovala s povsem samosvojo  predelavo tradicionalnega izročila in v njem zakoreninjenih sevdalink ter fuzijo različnih glasbenih žanrov, v kateri se prepletajo tudi vplivi džeza ter pop in klasične glasbe 20. stoletja.

Šestčlanska zasedba s tradicionalno glasbo Bosne in Hercegovine v sodobnih aranžmajih, glasbenimi popotovanji po tradiciji balkanskih zvočnih praks in s poudarkom na sevdalinki, bosanski „urbani“ ljudski pesmi, ustvarja glasbeno melanholično senzibilnost izvirnega sevdaha, žanra, ki pleni s patino hrepenenja, nostalgije, žalosti in (bolečine v) ljubezni.

Neposredna koncertna izkušnja s skupino Divanhana je tista, ki dejansko pričara s čustvi naelektreno intimistično čarobnost sevdaha, podprto z izjemno interpretacijo, instrumentalnimi bravurami in popolnoma samosvojimi aranžmaji.

Vstopnice: 18 EUR (parter) in 15 EUR (balkon).

Slika: arhiv ansambla.

koledar prireditev
< OKTOBER 2020 >
PTSČPSN
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
FB Kosovelov dom

Združenja:
ZKDRP
ZKDRP

Kosovelov dom Sežana podpirajo:
Občina Sežana
MIZKS
ITA-SLO

Generalni medijski pokrovitelj:
RTV Koper-Capodistria - RADIO KOPER
Radio Koper

Članstvo v drugih združenjih:
KUDUS

Organiziramo - sodelujemo:
Echos

Kosovelov Dom Sežana © 2011 - Produkcija: Digital iN