GLASBENO PLESNI ABONMA ZA SEZONO 2020/21

sreda, 30. junij 2021

GLASBENO-PLESNI ABONMA ZA SEZONO 2020/21


1. NATALIJA ŠAVER (klavir): Atmospherica
Predvideni datum koncerta: 8. februar 2021, ob 20.00 (prestavljeno s 16. novembra 2020)

2. MN Dance Company in Cankarjev dom Ljubljana v sodelovanju s SNG Nova Gorica: Michal Rynia, Nastja Bremec Rynia – DE-SET (izvedba z duom Silence)
Predvideni datum predstave: 28. december 2020, ob 20.00

3. BAKALINA VELIKA
Prevideni datum koncerta: 18. januar 2021, ob 20.00

4. VITA MAVRIČ: Nokturno žlahtnih duš
Prevideni datum koncerta: 8. marec 2021, ob 20.00

 

Cena: 60 EUR  v parterju in 55 EUR na balkonu.

V primeru nakupa dveh abonmajev (Gledališkega in Glasbeno-plesnega) je cena za vsak posamezen abonma 45 EUR za sedež v parterju in 40 EUR za sedež na balkonu.

Abonmaja ni mogoče plačati z darilnimi boni.

Cena za vstopnico za posamezni dogodek bo (če bo tudi v redni prodaji): 20 EUR parter in 18 EUR balkon. Abonenti Gledališkega abonmaja bodo imeli pri nakupu posamezne vstopnice 10 % popust (v primeru nezasedenih mest).

Pridržujemo si pravico do sprememb programa in terminov, o čemer vas bomo obvestili pravočasno. Vsekakor je v tokratni sezoni za spremembe verjetnost večja kot doslej.

Več informacij dobite v splošnih informacijah.

 

NATALIJA ŠAVER (KLAVIR): ATMOSPHERICA

Natalija Šaver je slovenska umetnica številnih darov: pianistka, skladateljica, klasična in sodobna glasbenica ter pomembno ime v novem gibanju, ki raziskuje ustvarjalno stičišče klasične in sodobne glasbe. Njen zadnji projekt Atmospherica je njen umetniški manifest. Temeljno polikromatičen, neprestano razvijajoč se iz enega tona v drugega; Atmospherica je popolnoma skladna in razkriva prefinjeno kompilacijo zvokov. Združuje dva svetova: nežnost, zasanjanost iz opusa Ludovica Einaudija ter klasično postavljeno, vendar posodobljeno in nekoliko bolj ritmično usmerjeno glasbo Natalije Šaver.

Prevideni datum koncerta: ponedeljek, 8. februar 2021, ob 20.00.

(Slika: www.natalijasaver.com.)

 

MN Dance Company in Cankarjev dom Ljubljana v sodelovanju s SNG Nova Gorica
Michal Rynia, Nastja Bremec Rynia: DE-SET

Izvedba z duom SILENCE.

Predstava DE-SET nastaja ob desetletnici skupne ustvarjalne poti plesalcev Nastje Bremec Rynia in Michala Rynia. Preplet plesa, žive glasbe in atraktivnih vizualnih podob vključuje nekatere motive iz njunih dosedanjih predstav, ki poleg živega zanimanja za človekovo intimno in družbeno bistvo tematizirajo arhetipska vprašanja odnosa med njo in njim, ter energijo, ki ta odnos napaja. Ta energija je ljubezen, je umetnost, je elektrika med njima. S sebi lastnim plesnim stilom, ki ga odlikuje izjemna doslednost, popolnost gibov ter močan izraz, sta svoje spomine in pretekle zgodbe povezala v novo konceptualno formo, soustvarjeno z glasbenikoma dua Silence, vokalistom Borisom Benkom in pianistom Primožem Hladnikom, ki letos tudi praznujeta jubilej, dvajseto obletnico skupnega ustvarjanja.

Predstava traja 1 uro in nima odmora.

Prevideni datum predstave:  ponedeljek, 28. december 2020, ob 20.00

(Slika: Urška Boljkovac.)

 

BAKALINA VELIKA

Najprej sta bila samo Jani in Renata. Potem se je Bakalina širila, kot je lahko širok samo pogled iz Čadrga na Tolminsko gorovje pa vse tja do vrh Triglava. Imaginarna nova folk tradicija se je zasidrala v srca vseh ljubiteljev glasbe. Album Prvi krajec ne predstavlja zgolj svežih pesmi, temveč tudi novo zasedbo prekaljenih muzikantov. V glasbeni pustolovščini, ki poslušalca popelje od skritih kotičkov starodavnih jam do tolminskih vršacev, se obilje eksperimentalnih, eklektičnih zvokov in inštrumentarija domišljeno spaja z Janijevimi zgodbami, ki so ‘žmohtnejše’ in intimnejše kot kadarkoli prej.

Zasedba:
Jani Kutin, glas, piščal in besedila; Renata Lapanja, harmonika; Andrea Pandolfo, trobenta, krilni rog in klavir; Matej Magajne, električna kitara in bas kitara; Samo Kutin, zvočila, balafon, hurdy gurdy, kitara, brač, bas harfa, n’goni in basovska kitara; Dejan Lapanja: bobni, kitara in bas kitara; Marjan Stanič, bobni in tolkala.

Prevideni datum koncerta: ponedeljek, 18. januar 2021, ob 20.00.

(Slika: Janez Pelko.)

 

VITA MAVRIČ: NOKTURNO ŽLAHTNIH DUŠ

Vabljeni na vrhunski glasbeni večer, na sprehod skozi minljivost časa in brezčasnost uglasbene poezije z eno od najvidnejših in najpomembnejših slovenskih šansonjerk, Vito Mavrič! Vita Mavrič že več kot trideset let izvaja svoje avtorske projekte in z njimi gostuje tako doma kot v tujini. Avtorski izbor iz celovitega opusa je pri Viti vedno odraz popolnega poznavanja avtorja, vseh njegovih del, in glasbenih pristopov. Vedno ustvari novo zgodbo, ki jo pripoveduje na svoj način ter s tem predstavi avtorja, kot ga ne poznamo. Njeni projekti so edinstveni, polni, vsebinsko, glasbeno, gledališko-scensko  zaokroženi. Vitin koncert ni lahkotno pogrevanje starih šlagerjev v imenu nostalgije. Nasprotno, je vrhunski glasbeni izdelek, ki zahteva pozornost pri poslušanju, dokler vas nezavedno ne odnese tok Vitinega glasu, dokler vas skozi Nokturno žlahtnih duš ne odnese v slasti in bolečine vaših lastnih življenj.

Zasedba:
Jaka Pucihar, klavir; Dejan Vidovič, harmonika; Matej Hotko, bas; Marko Juvan, bobni.

Prevideni datum koncerta: ponedeljek, 8. marec 2021, ob 20.00.


         Natalija Šaver                       DE-SET                               Bakalina velika                          Vita Mavrič                Glasbeno-plesni abonma                Prijavnica

koledar prireditev
< DECEMBER 2020 >
PTSČPSN
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
FB Kosovelov dom

Združenja:
ZKDRP
ZKDRP

Kosovelov dom Sežana podpirajo:
Občina Sežana
MIZKS
ITA-SLO

Generalni medijski pokrovitelj:
RTV Koper-Capodistria - RADIO KOPER
Radio Koper

Članstvo v drugih združenjih:
KUDUS

Organiziramo - sodelujemo:
Echos

Kosovelov Dom Sežana © 2011 - Produkcija: Digital iN