GLEDALIŠKI ABONMA 2018/19

petek, 28. september 2018

 

1. BOKSARSKO SRCE (10. oktober 2018, ob 20.00, LGL in Valič teater v sodelovanju s SiTi Teatrom BTC)

2. MOŠKI BRLOG (5. november 2018, ob 19.30, SLG Celje)

3. ČUDEŽNA TERAPIJA (predvidoma decembra 2018, ob 20.00, MGL)

4. REALISTI (9. januar 2019, ob 20.00, SNG Nova Gorica)

5. PESMI ŽIVIH MRTVECEV (4. februar 2019, ob 20.00, PG Kranj in SLG Celje)

6. STENICA (predvidoma marca 2019, ob 19.30, PG Kranj in MG Ptuj)

Cena: 80 EUR (ob vpisu 30 EUR).

Ob vpisu je potrebno vplačati 30 EUR, 50 EUR je mogoče odplačati v dveh obrokih (en obrok v novembru 2018 in drugi v februarju 2019).

Cena za ogled ene predstave: 18 EUR (parter) in 15 EUR (balkon); z nakupom abonmaja prihranite za sedež v parterju 28 EUR.

ABONENTI si bodo lahko v sezoni 2018/19 brezplačno ogledali tri filme po izbiri. Ob prevzemu vstopnic za filme je potrebno predložiti ABONMAJSKI KARTONČEK.

Pridržujemo si pravico do sprememb programa in terminov, o katerih vas bomo obvestili pravočasno.

POZOR: ure začetkov predstav smo prilagodili glede na dolžino predstav, saj je kar nekaj abonentov zaprosilo za spremembo ure v vrnjenih anketnih vprašalnikih. Tako predstavi MOŠKI BRLOG in STENICA začenjamo ob 19.30!

 

 

LGL in Valič teater v sodelovanju s SiTi Teatrom BTC

 Lutz Hübner: BOKSARSKO SRCE

Komedija.

Režija: Samo M. Strelec.

Igrata: Iztok Valič in Domen Valič.

Z velikim smislom za gledališče in ostrim posluhom za mladostnikovo psiho izpisuje v Berlinu živeči nemški dramatik Lutz Hübner srečanje med petnajstletnim fantom in starim boksarjem, ki v domu za ostarele drug pred drugim sprva skrivata svoje bolečine in sanje, čez čas pa si jih razkrijeta in postaneta zaveznika na poti do uresničitve. Kako lahko nekdanji boksar, ki je vse življenje živel med nasiljem in športom, jeznemu mladeniču pomaga prerasti, premagati in se osvoboditi vse agresivnosti, ki jo nosi v sebi? Mladec spoznava pravo naravo boksarskega srca: šarm, milino, zvestobo sebi. Stari se uči, da je treba pot iskati, dokler je ne najdeš. Dokler ni tista prava. Dva boksarja, dve generaciji in ena odlična predstava, ki vas ne bo le nasmejala, ampak tudi ganila do solz.

Predstava je dolga 1 uro in 20 minut (80 minut) in nima odmora.

Predstava bo na programu 16. oktobra 2018, ob 20.00.

 

 

Slovensko ljudsko gledališče Celje

Kristof Magnusson: MOŠKI BRLOG

Komedija.

Režija: Sandy Lopičić.

Igrajo: Vojko Belšak, Damjan M. Trbovc, Andrej Murenc in Tarek Rashid.

Moški sovražijo šoping! Ni hujšega kot soboto zabiti v nakupovalnem centru, spremljati ženo in jo spodbujati pri njenih nakupih. Ji svetovati, kateri odtenek iste bluze ali hlač naj si kupi, ali naj se odloči za čevlje z zaponko ali brez. Zato se trije prijatelji vsako soboto izmuznejo svojim ženam in si najdejo zatočišče v kleti nakupovalnega centra, svoj brlog, kjer se počutijo varne in lahko počnejo »moške« stvari, medtem ko njihove žene šopingirajo do nezavesti. Njihovi »moški« opravki so poležavanje na kavču, pitje piva, spremljanje nogometa in pritoževanje nad ženami. V njihovi moški idili jih zmoti gasilec, ki jim najprej pojasni, da vse, kar počnejo, ni dovoljeno, potem pa se tudi sam hitro pridruži skupini. Skozi njihove zabavne in zafrkantske pogovore se razkrije, da so vse prej kot zadovoljni s svojimi življenji in sami s seboj. Komedija Moški brlog se poigrava s številnimi moško-ženskimi stereotipi in razkrije humoren pogled na odnose med moškimi in ženskami, tokrat z moške perspektive. Moške težave so pogosto veliko banalnejše od ženskih tegob, a zato nič manj ne obremenjujejo njihovih življenj. Nepremostljive razlike v pogledih na šoping, ljubezen, zakonsko zvezo in življenje razdružujejo zakonske pare. Duhovito komedijo o medsebojnih odnosih, potrošništvu in moškem prijateljstvu bodo še dodatno popestrili številni glasbeni hiti v živo.

Predstava traja 1 uro in 45 minut (105 minut) in nima odmora.

Predstava bo na programu 5. novembra 2018, ob 20.00.

 

 

Mestno gledališče ljubljansko

Daniel Glattauer: ČUDEŽNA TERAPIJA

Komedija.

Režija: Tijana Zinajić.

Igrajo: Uroš Smolej, Tjaša Železnik in Tanja Ribič.

Kadar v zakonu hudo škriplje, prideta človeku na misel vsaj dve zelo različni rešitvi: ločitev ali obisk zakonske posvetovalnice oziroma psihoterapevta. Tako se tudi Jana in Valentin Dorek, par srednjih let z dvema skoraj odraslima otrokoma, namenita reševati zakonsko barko, ki neusmiljeno tone. Njuna psihoterapevtka, ženska z dolgoletno prakso, jima postreže s celo vrsto različnih psiholoških vaj za izboljšanje komunikacije, ki pa po prvih obotavljajočih se korakih sprožijo hudournike medsebojnega obtoževanja. Na dan privrejo zatajevani občutki Jane, ki se je vsa leta zakona počutila odrinjeno in zapostavljeno, saj Valentinu nikoli ni odpustila skoka čez plot. Vendar ji zagrenjeni Valentin vrne milo za drago, ker si je tudi ona nekoč privoščila ljubimca. Kot vsi dolgoletni zakonci sta Jana in Valentin izkušena in do zob oborožena veterana zakonskega bojišča; vešče vrtita meče očitkov, mečeta kopja obtoževanj, podstavljata mine poniževanj in streljata drug drugemu naravnost v srce. Bo mirovna misija uglajene in obupane psihoterapevtke uspela ali pa bo s svojimi metodami vred končala kot kolateralna škoda vojne zakoncev Dorek?

Predstava traja 1 uro in 5 minut (65 minut) in nima odmora.

Predstava bo na programu predvidoma decembra 2018.

 

 

SNG Nova Gorica

Jure Karas: REALISTI

Kabaret.

Režija: Tijana Zinajić.

Igrajo: Peter Harl, Jure Kopušar, Matija Rupel, Urška Taufer in Žiga Udir.

Za klavirjem: Anže Vrabec/Joži Šalej.

Svet je šel po gobe, mi pa v najbližji nakupovalni center. Resničnostni šovi so naenkrat bolj resnični od novic. Tretji svet mučita ekologija in ekonomija, nas pa, koliko zdrži baterija. Treniramo pohlevnost. Hodimo v službe, ki jih ni. Samo še smrt in krediti so za nedoločen čas. Kam naj se normalen človek zateče drugam kot v teater? Odgovorni pravijo, da je kostumov, vicev in pijače še za eno rundo. Nasmejmo se, preden bo prepozno.

Predstava traja 1 uro min 30 minut (90 minut) in nima odmora.

Predstava bo na programu 9. januarja 2019, ob 20.00.

 

 

Prešernovo gledališče Kranj in Slovensko ljudsko gledališče Celje

Matjaž Zupančič: PESMI ŽIVIH MRTVECEV

Črna komedija.

Režija: Matjaž Zupančič.

Igrajo: Peter Musevski, Aljoša Ternovšek, Vesna Pernarčič, Blaž Setnikar, Aljoša Koltak, Renato Jenček, Lučka Počkaj in Igor Žužek.

V drami Pesmi živih mrtvecev se soočimo s komisijo, ki jo sestavljajo predsednik, izvedenca za  strokovna vprašanja, politična delegata in referent. Komisija ima nalogo preiskati nenavaden incident, v katerem je mlad moški visokemu članu tuje delegacije, ki je bila na obisku v Sloveniji, odgriznil uho. Izkaže se, da se mu je kljub strogim varnostnim ukrepom uspelo izmuzniti iz bližnje mrtvašnice, saj – po poročanju referenta – tega objekta niso nadzorovali ravno zaradi tega, ker niso pričakovali, da bi iz njega lahko prišla kakršna koli nevarnost oziroma živ človek. Gledališka igra se duhovito poigrava s situacijami v slovenskem političnem življenju, z različnimi komisijami, ki jih ustanavljamo kot po tekočem traku, te pa zaradi birokratskih formalnosti in medsebojnih sporov niso nikoli sposobne  pripeljati zadev do konca, medtem pa ljudje pred njenimi očmi umirajo. Zupančič s svojim značilnim jedkim humorjem brez dlake na jeziku okrca sodobno slovensko politično groteskno sceno in pokaže družbi neizprosno ogledalo.

Predstava traja 1 uro in 24 minut (84 minut) in nima odmora.

Predstava bo na programu 4. februarja 2019, ob 20.00.

 

 

Prešernovo gledališče Kranj in Mestno gledališče Ptuj

Avtorski projekt po motivih pravljične komedije Stenica Vladimirja Vladimiroviča Majakovskega: STENICA

Režija: Jernej Lorenci.

Igrajo: Iztok Drabik Jug, Vesna Jevnikar, Nataša Keser, Maruša Majer, Darja Reichman, Blaž Setnikar, Vesna Slapar, Aljoša Ternovšek, Borut Veselko in Gregor Zorc.

Prvi del predstave je umeščen v čas po drugi svetovni vojni, v čas skupne Jugoslavije in graditve socializma. Ta ni omejen na eno samo točko, oziroma na ozko povojno obdobje, ampak se razteza vse do razpada konec osemdesetih. Časovni preskok za 50 let in znajdemo se v sodobnosti oziroma bližnji prihodnosti. Toda, za sobivanje v družbi je vedno ključen odnos med posameznikom in kolektivom. Kako je bilo s posameznikom in svobodo pred 50-imi leti? In danes? Tako v socializmu kot kapitalizmu je posameznikova svoboda omejena. Kaj je včasih povezovalo kolektiv in kaj nas danes? Skupne ideje in solidarnost, ali vsiljiva ideologija, ubogljivost in strah pred avtoritetami. V sodobnem potrošniškem kapitalizmu je na pohodu ekstremni individualizem, a je posameznik izjemno omejen, podvržen ekonomiji prostega trga, včasih se zdi izgubljen. Povezujejo nas potrošniške navade, pop kultura ter ob vzponu ksenofobije in desnih politikov tudi strah pred sovražnikom, pred tujim in drugačnim. Ponorčujmo se iz človeške slabosti in družbene distopičnosti. Hkrati pa preizprašajmo vrednote, iščimo utopijo in povezovanje.

Predstava traja 2 uri in 10 minut (130 minut) in nima odmora.

Predstava bo na programu predvidoma marca 2019.


  BESEDILO  V OBLIKI .pdf        BROŠURA V OBLIKI .pdf         PRIJAVNICA

koledar prireditev
< AVGUST 2019 >
PTSČPSN
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
FB Kosovelov dom

Združenja:
ZKDRP
ZKDRP

Kosovelov dom Sežana podpirajo:
Občina Sežana
MIZKS
ITA-SLO

Generalni medijski pokrovitelj:
RTV Koper-Capodistria - RADIO KOPER
Radio Koper

Članstvo v drugih združenjih:
KUDUS

Organiziramo - sodelujemo:
Echos

Kosovelov Dom Sežana © 2011 - Produkcija: Digital iN