IOTOK - KAKO DOLG JE ČAS
POGOVOR Z REŽISERJEM FILMA MIHO ČELARJEM IN PISATELJEM MATETOM DOLENCEM
torek, 3. december 2019, ob 18:00
Ta veseli dan kulture.

 

Večer je oblikovan kot dvojni dogodek. Ob 18. uri bo ob predstavitvi knjige Kako dolg je čas Mateta Dolenca, ki je Jadranskemu morju in otoku Biševu posvetil kar osem svojih knjig, pogovor s pisateljem. Pridružil se mu bo Miha Čelar, režiser filma iOtok, ki je povezan s knjigo. Dolenc je tri leta spremljal prizadevanje zadnjih Biševljanov, da bi otok rešili pred izumrtjem, o čemer pripoveduje film iOtok, ki ga bomo predvajali takoj po pogovoru 19. uri v Veliki dvorani.

Z ustvarjalcema se bo pogovarjala Magdalena Svetina Terčon, direktorica Kosovelove knjižnice Sežana, s katero večer družno tudi prirejamo.

'Pravljice o nilskem konju, ki se odzove na globalno segrevanje, volkovih, ki so lahko v tropih kot ljudje, jegulji, ki ribiča zvito prosi za življenje, pa o trotu, ki pravzaprav nič ne dela, pa se ima fino, ali pa o čebeli, ki ne zna več poti nazaj domov, ker jo motijo vsi ti signali mobitelov in jo potem k sreči avtor zapelje z avtom domov, pa o ježevcu Ivanu, ki je čez zimo v gostilni na Rožniku naredil skoraj toliko škode kot tisti legendarni Ivan, zaradi katerega se zdaj otrokom ježijo lasje, ker morajo brati njegove črtice ... To niso pravljice samo za otroke, ki bodo navdušeni nad dogodivščinami živali, so tudi pravljice za odrasle, ki bodo izvedeli celo o tem, kar je Homer zamolčal, namreč zakaj se je Odiseju zmešalo. Tisto s sirenami ne drži ... bil je morski pajek. Več pa ne povemo.' (Iz opisa knjige.)

Vstop je prost – vstopnice niso potrebne.

koledar prireditev
< SEPTEMBER 2020 >
PTSČPSN
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
FB Kosovelov dom

Združenja:
ZKDRP
ZKDRP

Kosovelov dom Sežana podpirajo:
Občina Sežana
MIZKS
ITA-SLO

Generalni medijski pokrovitelj:
RTV Koper-Capodistria - RADIO KOPER
Radio Koper

Članstvo v drugih združenjih:
KUDUS

Organiziramo - sodelujemo:
Echos

Kosovelov Dom Sežana © 2011 - Produkcija: Digital iN