> domov >
KAKO IZBRATI KAKOVOSTNE MEDIJSKE VSEBINE ZA OTROKE
MARTINA PEŠTAJ
PREDAVANJE ZA STARŠE
četrtek, 1. oktober 2020, ob 17:00


Mag. Martina Peštaj je urednica Otroškega in mladinskega programa na Televiziji Slovenija. Strokovno se ukvarja s področjem medijske psihologije, raziskuje vpliv otroških televizijskih oddaj in spleta na razvoj otrok. Vrsto let aktivno sodeluje na različnih projektih kulturno-umetnostne vzgoje, zlasti na področju gledališča, filma in animiranega filma za otroke. Predava, piše prispevke in sodeluje v raziskovalnih projektih doma in v tujini.

Dotaknili se bomo različnih medijskih vsebin za otroke, največ časa pa bomo posvetili filmu. Gre namreč za umetniško zvrst, ki ima močno estetsko, socialno in doživljajsko vrednost. S premišljeno izbiro filmov, ki ustrezajo starosti in razvojni stopnji, otroke in mlade pritegnemo in jim omogočimo osebno filmsko doživetje, ki ga morda ne bodo nikoli pozabili. Najdragocenejša dodana vrednost filmske izkušnje pa so vodeni pogovori z otroki in mladimi pred ogledom in po njem. Pri tem je dobro poznati razvojne značilnosti ciljne skupine in jim prilagoditi način gledanja in pogovarjanja.

Predavanje smo pripravili v okviru prireditev ob 10-letnici Art kino mreže Slovenije.


Vstopnine ni.

Predavanje bo v Veliki dvorani, pri čemer pa je število vstopnic omejeno – brezplačne vstopnice prevzemite pri naši blagajni.

koledar prireditev
< OKTOBER 2020 >
PTSČPSN
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
FB Kosovelov dom

Združenja:
ZKDRP
ZKDRP

Kosovelov dom Sežana podpirajo:
Občina Sežana
MIZKS
ITA-SLO

Generalni medijski pokrovitelj:
RTV Koper-Capodistria - RADIO KOPER
Radio Koper

Članstvo v drugih združenjih:
KUDUS

Organiziramo - sodelujemo:
Echos

Kosovelov Dom Sežana © 2011 - Produkcija: Digital iN