MLADIFEST 2017
DRUGI DAN
Pulveriera
sobota, 15. julij 2017, ob 23:00

ob 23.00, v Pulverieri pri Sežani

PULVERS: PHASE FATALE, MMALI, SELLYPEG

Kruta realnost časa, v katerem živimo, je v letošnjem letu zadela tudi našo organizacijo, ki je prišla do spoznanja, da se je področje zabave in kulture v zadnjih letih korenito spremenilo in se v zadnjem času očitno ločilo od svojega osnovnega koncepta. Prišli smo do spoznanja, da se nostalgija preteklosti ni nikoli udejanila v sedanjosti. Skupnost je bila prenesena na posameznika, ki je postal sam svoj individuum. Elektronska glasba, ki je nekoč predstavljala idejo neskončne povezanosti, je bila ponovno zatrta v institucionalni okvir moderne interpretacije zabave. Posamezniki, ki so nekoč predstavljali aktivne ustvarjalce, pa so ob novih načinih kulturne prilastitve bili ponovno reducirani na moderne prakse sprejemljivih načinov zabave.

Tekom dogodka bomo poskušali razbiti ta stekleni strop sprejemljivih oblik zabave in skušali ustvariti skupnost, ki bo z aktivno participacijo pri ustvarjanju kulture v tistem trenutku in kraju delovala kot homogena celota. Naš cilj je ustvariti novo, raznoliko in vzajemno delujočo skupnost, ki bo z oddaljitvijo od prevladujočega elitizma vrnila vrednost zabave na tisto raven, za katero je bila v osnovi ustvarjena.

Iz berlinskega podzemlja nas bo obiskal vrhunski DJ in producent, ki sliši na ime Phase Fatale. V svojem setu bo slovenski publiki predstavil relativno nepoznano verzijo industrial techna, v katerem je moč zaznati vplive punka in coldwave-a, ki izhajajo iz umetnikove bandovske preteklosti. Na dogodku se nam bo pod umetniškim imenom MMali predstavil še perspektivni »otrok« koroške Formavive, ki nas bo v globine ponesel skozi temačne ritme ambientalnega techna. Viharni poletni večer pa bo zaokrožil član lokalnega podzemlja in stari znanec sežanskega občinstva, SellyPeg.

Izvajalci:
Phase Fatale (Jealous God, Ostgut Ton | Berlin, GER)

https://soundcloud.com/phasefatale
https://www.facebook.com/phasefatalemusic
https://www.residentadvisor.net/dj/phasefatale

MMali (Formaviva | Ravne na Koroškem, SLO)

https://soundcloud.com/mmali-music
https://www.facebook.com/MMalimusic

Sellypeg (Coastal Underground | Sežana, SLO)

https://soundcloud.com/selly_peg 

https://www.facebook.com/Dj-sELLyPeg-101163069960658/?fref


Vstopnina: 5 EUR

 

Ideološki duh preteklosti smo sposobni preseči le skupaj, zato močno sugeriramo, da se nam pridružite in omogočite ustvariti nekaj pozabljenega; že mnogo časa preveč odsotnega.

koledar prireditev
< JULIJ 2017 >
PTSČPSN
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
FB Kosovelov dom

Združenja:
ZKDRP
ZKDRP

Kosovelov dom Sežana podpirajo:
Občina Sežana
MIZKS
ITA-SLO

Generalni medijski pokrovitelj:
RTV Koper-Capodistria - RADIO KOPER
Radio Koper

Članstvo v drugih združenjih:
KUDUS

Organiziramo - sodelujemo:
Echos

Kosovelov Dom Sežana © 2011 - Produkcija: Digital iN