OD TEORIJE DO PRAKSE – 2. DEL
ZVVIKS
Dvodnevno izobraževanje za pedagoge
petek, 22. februar 2019, ob 9:00

Izvajalec: ZVVIKS.

Mentor in predavatelj: Kolja Saksida.

Termin: 21.–22. februar 2019, Kosovelov dom Sežana. 

Trajanje: skupaj 9 ur.

Tehnične zahteve: udeleženke in udeleženci izobraževanja bodo potrebovali lastni prenosni računalnik s spletno HD kamero.

Udeležba na izobraževalnem programu je brezplačna, obvezne so predhodne prijave na elektronski naslov info@zvviks.net.

Udeležencem lahko izdamo potrdilo o udeležbi oziroma ustrezen dokument za opravičilo odsotnosti iz delovnega mesta.

 

O IZOBRAŽEVANJU

Dvodnevno izobraževanje bo namenjeno seznanjanju z osnovnimi principi in različnimi tehnikami stop animacije in pomeni pripravo za samostojno ustvarjanje ali prenašanje pridobljenih znanj na nove ustvarjalce in uporabnike. Izobraževalno predavanje in delavnica bosta prvenstveno namenjena pedagogom, mentorjem in ostalim izvajalcem formalnih in neformalnih izobraževanj, dobrodošli tudi ostali.

Izobraževanje bo potekalo pod vodstvom režiserjev in pedagogov na področju animiranega filma, Kolje Sakside in Timona Ledra.

Z delavnico nameravamo udeležence usposobiti za samostojno delo, jih opremiti z osnovnimi informacijami in znanji ter jih usmeriti na mesta, kjer lahko pridobijo nadaljnje informacije ter gradiva o animiranem filmu.

Na predavanju bo mentor predstavil osnove ustvarjanja animiranega filma, s poudarkom na postopkih in področjih, na katere moramo biti posebej pozorni, če se odločimo za samostojno delo. V praktičnem delu bodo udeleženci spoznali uporabo tehnične opreme za snemanje (spletna HD kamera) in preprostega računalniškega programa za zajem slike Hyde, ki ga udeleženci tudi prejmejo v uporabo.

 

1. dan: TEORETSKI UVOD V STOP ANIMACIJO

3 ure (15.00–18.00).

V prvem sklopu bo mentor na podlagi primerov že realiziranih filmov in drugega multimedijskega gradiva udeležencem predstavil osnovne principe filmskega jezika in animiranega filma (animacija pred in pod kamero, prostor in čas, kinematika, ...). Poleg tega bodo udeleženci spoznali načine uporabe brezplačnega računalniškega programa Hyde za zajem in manipulacijo slike pri ustvarjanju stop animacije.

 

2. dan: PRAKTIČNO IZOBRAŽEVANJE ZA SAMOSTOJNO USTVARJANJE ANIMIRANIH FILMOV

6 ur (9.00–15.00).

Drugi sklop izobraževanja je namenjen praktičnemu delu, kjer bodo udeleženci s pomočjo mentorja in z uporabo primerne tehnične ter programske opreme izdelali kratke animirane sekvence v različnih tehnikah stop animacije. S tem bodo v praksi preizkusili teoretične informacije in napotke iz prvega dne izobraževanja. Spoznali bodo, kako se uporablja tehnična oprema, kako ustvarjati v različnih animacijskih tehnikah, osvojili uporabo enostavne in nizkocenovne animacijske mize ter uporabo programa za zajemanje slike.

koledar prireditev
< OKTOBER 2020 >
PTSČPSN
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
FB Kosovelov dom

Združenja:
ZKDRP
ZKDRP

Kosovelov dom Sežana podpirajo:
Občina Sežana
MIZKS
ITA-SLO

Generalni medijski pokrovitelj:
RTV Koper-Capodistria - RADIO KOPER
Radio Koper

Članstvo v drugih združenjih:
KUDUS

Organiziramo - sodelujemo:
Echos

Kosovelov Dom Sežana © 2011 - Produkcija: Digital iN