| drugo | komedija | |
PETELINJI ZAJTRK

KOMEDIJA
sreda, 18. november 2020, ob 20:00
PREDSTAVA JE RAZPRODANA

Za Gledališki in Briljantni abonma 2019/20.

Režija: Gojmir Lešnjak - Gojc.

Igrajo: Damijan Perne, Nika Brgant, Sašo Dudič, Milan Trkulja/Tomaž Cvar, Matej Mužan/Kajetan Bajt, Aleš Rotar, Gašper Stojc, Tone Bertoncelj, Katja Ogrin.

Mlad fant, med prijatelji znan po vzdevku Djuro, se zaposli kot vajenec pri mojstru Lojzu, lastniku avtomehanične delavnice. Nekoč se je Lojzu klanjala cela juga in v Sarajevu davnega leta 1975 mu je s poljubom na čelo "pjevačica" Jelena osmislila življenje. Poljub, ki ga ne bo pozabil do smrti! Lojze vajencu za bivanje ponudi majhno sobo in Djuro se vanjo naseli. Z mojstrom vzpostavita očetovski odnos, ki se počasi prelevi v iskreno prijateljstvo polno mojstrovih modrosti in napotkov za življenje. Kvartopirska klapa, ki se dobiva pri Lojzu na taroku in praznjenju steklenic žganja, spremljajo  sočni, iskreni, zabavni  in predvsem nesmiselni dialogi. Skoraj vsi po vrsti. Malačič odkrije Lojzu hrvaško zvezdnico Severino in začne se novo poglavje v mojstrovem življenju. Djuro se speča z Bronjo, poročeno z lokalnim kriminalcem, mafijcem, trgovcem z belim blagom in največjim frajerjem daleč naokoli, Lepcem. Bronjino zapeljevanje mladega vajenca je zelo spontano, očarljivo in romantično, vendar skrito razmerje kmalu terja svoj davek. Medtem pa Lojze sanja o najbolj seksi "pjevačici" Severini, ki se na svoji glasbeni turneji po Sloveniji ustavi tudi na Belc pod Kepo... Lepec Lojzu omogoči, da jo spozna tudi osebno in zgodi se!

Nagrade:
- Čufarjeva plaketa za najboljšo predstavo po izboru žirije, 31. Čufarjevi dnevi 2018
- Čufarjeva plaketa za najboljšo predstavo po izboru občinstva, 31. Čufarjevi dnevi 2018
- matiček za najboljšo predstavo na 57. Linhartovem srečanju 2018
- matiček za moško vlogo na 57. Linhartovem srečanju – Damijan Perne
- priznanje za najboljšo predstavo po izboru publike, 14. festival komedije Pekre 2018
- najboljši komedijant 14. festivala komedije Pekre 2018 – Damijan Perne.

Predstava traja 2 uri in ima en odmor.

Fotografija: A. Košir, www.sentjakobsko-gledalisce.si.


OPOZORILO:
Predstava je namenjena samo abonentom Kosovelovega doma Sežana. Zaradi trenutnih ukrepov za zamejitev širjenja novega korona virusa smo primorani gledalce posesti na varni razdalji, kar pomeni znatno zmanjšanje števila sedišč. Vsem, ki ste vstopnice kupili izven abonmaja, bomo kupnino vrnili. Prosimo, da se z vstopnicami in računom zglasite pri naši blagajni. Prijazno vas prosimo tudi za razumevanje v teh organizacijsko zahtevnejših časih.

koledar prireditev
< OKTOBER 2020 >
PTSČPSN
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
FB Kosovelov dom

Združenja:
ZKDRP
ZKDRP

Kosovelov dom Sežana podpirajo:
Občina Sežana
MIZKS
ITA-SLO

Generalni medijski pokrovitelj:
RTV Koper-Capodistria - RADIO KOPER
Radio Koper

Članstvo v drugih združenjih:
KUDUS

Organiziramo - sodelujemo:
Echos

Kosovelov Dom Sežana © 2011 - Produkcija: Digital iN