> domov >
POUČNO O STOP ANIMACIJI
ZVVIKS
udeležba je brezplačna - nujne prijave
četrtek, 29. marec 2018, ob 15:00
30.3.2018, 9.00 - 15.00

 

POUČNO O STOP ANIMACIJI

Dvodnevno izobraževanje o samostojnem ustvarjanju animiranih filmov

Izvajalec: ZVVIKS.

Mentor in predavatelj: Timon Leder.

Termin – 2930. marec 2018: 

- 29. marec, 15.00 do 18.00: Teoretski uvod v stop animacijo

- 30. marec, 9.00 do 15.00: Praktično izobraževanje za samostojno ustvarjanje animiranih filmov.

Lokacija: Kosovelov dom Sežana.

Trajanje: skupaj 9 ur.

Tehnične zahteve: udeleženke in udeleženci izbraževanja bodo potrebovali lastni prenosni računalnik s spletno HD kamero.

Udeležba na izobraževalnem programu je brezplačna, nujne so predhodne prijave na elektronski naslov info@zvviks.net.

Udeležencem lahko izdamo potrdilo o udeležbi oziroma ustrezen dokument za opravičilo odsotnosti iz delovnega mesta.

OPIS

Dvodnevno izobraževanje bo namenjeno seznanjanju z osnovnimi principi in različnimi tehnikami stop animacije in pomeni pripravo za samostojno ustvarjanje ali prenašanje pridobljenih znanj na nove ustvarjalce in uporabnike. Izobraževalno predavanje in delavnica bosta prvenstveno namenjena pedagogom, mentorjem in ostalim izvajalcem formalnih in neformalnih izobraževanj, dobrodošli tudi ostali.

Izobraževanje bo potekalo pod vodstvom režiserja, animatorja in pedagoga na področju animiranega filma, Timona Ledra.

Z delavnico nameravamo udeležence usposobiti za samostojno delo, jih opremiti z osnovnimi informacijami in znanji ter jih usmeriti na mesta, kjer lahko pridobijo nadaljnje informacije ter gradiva o animiranem filmu.

Na predavanju bo mentor predstavil osnove ustvarjanja animiranega filma, s poudarkom na postopkih in področjih, na katere moramo biti posebej pozorni, če se odločimo za samostojno delo. V praktičnem delu bodo udeleženci spoznali uporabo tehnične opreme za snemanje (spletna HD kamera) in preprostega računalniškega programa za zajem slike Hyde, ki ga udeleženci tudi prejmejo v uporabo.

1. dan: Teoretski uvod v stop animacijo, 3 ure (15.00-18.00)

V prvem sklopu bo mentor na podlagi primerov že realiziranih filmov in drugega multimedijskega gradiva udeležencem predstavil osnovne principe filmskega jezika in animiranega filma (animacija pred in pod kamero, prostor in čas, kinetika ...). Poleg tega bodo udeleženci spoznali načine uporabe brezplačnega računalniškega programa Hyde za zajem in manipulacijo slike pri ustvarjanju stop animacije.

2. dan: Praktično izobraževanje za samostojno ustvarjanje animiranih filmov, 6 ur (9.00-15.00)

Drugi sklop izobraževanja je namenjen praktičnemu delu, kjer bodo udeleženci s pomočjo mentorja in z uporabo primerne tehnične ter programske opreme izdelali kratke animirane sekvence v  različnih tehnikah stop animacije. S tem bodo v praksi preizkusili teoretične informacije in napotke iz prvega dne izobraževanja. Spoznali bodo, kako se uporablja tehnična oprema, kako ustvarjati v različnih animacijskih tehnikah, osvojili uporabo enostavne in nizkocenovne animacijske mize ter uporabo programa za zajemanje slike.

Mentor in predavatelj: Timon Leder je filmski animator, diplomirani grafični oblikovalec in pedagog animator. Po končanem študiju na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje se je izpopolnjeval na francoski šoli za animirani film La Poudrière. Leta 2016 je realiziral profesionalni animirani prvenec Podlasica, ki trenutno uspešno potuje po svetovnih filmskih festivalih. Timon je sodeloval pri ustvarjanju prvega priročnika o animaciji za šole in vrtce Animirajno!, kot animator pa ustvarja pri odmevnih domačih projektih, kot so Cipercoper, Martin Krpan in serija Ki-ki-do. Od leta 2015 poučuje risano animacijo na Akademiji umetnosti (Univerza v Novi Gorici), hkrati pa na teoretskem področju raziskuje razumevanje filmskega jezika in vzgojno izobraževalne vplive animiranih filmov na otroke. 

koledar prireditev
< JUNIJ 2018 >
PTSČPSN
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
FB Kosovelov dom

Združenja:
ZKDRP
ZKDRP

Kosovelov dom Sežana podpirajo:
Občina Sežana
MIZKS
ITA-SLO

Generalni medijski pokrovitelj:
RTV Koper-Capodistria - RADIO KOPER
Radio Koper

Članstvo v drugih združenjih:
KUDUS

Organiziramo - sodelujemo:
Echos

Kosovelov Dom Sežana © 2011 - Produkcija: Digital iN