VOJKA ŽGAVEC CLEMENZ IN JURIJ CLEMENZ

PREMIK 1 NA 1
petek, 25. januar 2019, ob 19:00
v prostorih OOZ Sežana – vstop je prost

 

Tretjo sezono mesečnih pogovornih večerov nadaljujemo s 13. PREMIKom 1 na 1, ki bo v petek, 25. januarja 2019, ob 19. uri v prostorih OOZ Sežana. 

Gosta dogodka bosta Vojka Žgavec Clemenz in dr. Jurij Clemenz. 

Jurij in Vojka sta se na Kras preselila leta 2006 in ga vzela zelo zares. Tu nista le “vikendaša”, temveč sta sem preselila svoje življenje. Razloga za selitev sta bila “enostavna”. Prvič: življenje v prestolnici (in severno od nje) ju ni več zadovoljevalo. Drugič: Kras je krasen. Še vedno nadaljujeta z osnovnima poklicema. Jurij, po izobrazbi zdravnik, je svetovalec za farmacevtsko industrijo in zdravstvene sisteme. Vojka, po izobrazbi novinarka, je komunikacijska strateginja, kreativna direktorica in predavateljica. Ob tem pa v okviru njunega podjetja Ideje, koncepti in zgodbe ustvarjata zgodbe, ki jih je navdahnil prav Kras. Med njimi so tudi marmalade Mmm Beatrice, Kraške zapeljivke in nazadnje še Karra – osebna gostiteljica in ustvarjalka izjemnih doživetij. 

O perspektivah, ki jih ima Kras. O neizkoriščenih potencialih Krasa. O tem, kako narediti Kras spet krasen in pritegniti mlade, da se na Kras vračajo. Pa še o marsičem zanimivem se bo z Jurijem in Vojko pogovarjala Eda La Vita. 

Vstop je prost. 

Neformalna skupina PREMIK je v soustvarjanju projekta PREMIK 1 na 1 združila več lokalnih organizacij: Kosovelov dom Sežana, Kosovelova knjižnica Sežana, Klub študentov Sežana, Ljudska univerza Sežana (Kosovelova soba), Mladinski center Podlaga (Zavod ŠTIP), Inkubator Sežana, Območna obrtno-podjetniška zbornica Sežana in ŠC Srečka Kosovela: Višja strokovna šola. 

Vse, ki bi želeli postati del PREMIKajoče ekipe vabimo, da nas pocukate za rokav na dogodkih ali nam pišete na FB.

koledar prireditev
< JUNIJ 2020 >
PTSČPSN
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FB Kosovelov dom

Združenja:
ZKDRP
ZKDRP

Kosovelov dom Sežana podpirajo:
Občina Sežana
MIZKS
ITA-SLO

Generalni medijski pokrovitelj:
RTV Koper-Capodistria - RADIO KOPER
Radio Koper

Članstvo v drugih združenjih:
KUDUS

Organiziramo - sodelujemo:
Echos

Kosovelov Dom Sežana © 2011 - Produkcija: Digital iN