SAMOGOVORI V OFSAJDU
MOJCA SENEGAČNIK
nedelja, 4. oktober 2020
Razstava bo na ogled do 4. oktobra 2020.


Akademska slikarka Mojca Senegačnik bo na razstavi predstavila dela, nastala v zadnjih dveh letih – risbe iz cikla 'samoGOVORI in kolaže iz cikla 'Ostanki dneva'.

Risbe nastajajo kot nekakšni listi iz beležke ali dnevnika oziroma kot neposredni zapisi v nekem trenutku asociativnih besed, znakov ali simbolov. Uporablja osnovne likovne prvine – točko, linijo, ploskev, spontano gesto in preprosta sredstva (najpogosteje oglje in grafit, malo črne in bele barve in kose grundiranega slikarskega platna).

V tej fazi jo privlačijo hitri spontani zapisi na deviški belini platna in pri tem početju se počuti, kot bi na čiste bele fasade v javnem prostoru puščala svoje odtise in opozarjala nase. V svet bi rada izkričala svoje želje, strasti in strahove, želela bi bolj BITI in ne samo 'obstajati'. Svoje ime želi odtiskovati povsod in puščati sledi kot žival, ki označuje svoje stare in nove teritorije. Želi slišati svoj glas in zato govori, govori in govori. Sama sebi, sama s sabo – zato "samoGOVORI".

Kolaži so dela manjših formatov, drobni "dnevniški" zapiski oz. sestavljanke, ki so nastajali v glavnem v 'karantensko-koronskem' obdobju letošnjega leta. V njih združuje čisto intimne spomine na določene dragocene trenutke, včasih tudi odsev družbenih dogajanj, ki jo vznemirjajo vsak dan. Zato naslov "Ostanki dneva".

 

Razstava je posvečena prazniku občine Sežana in bo na ogled do 4. oktobra 2020.

koledar prireditev
< SEPTEMBER 2020 >
PTSČPSN
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
FB Kosovelov dom

Združenja:
ZKDRP
ZKDRP

Kosovelov dom Sežana podpirajo:
Občina Sežana
MIZKS
ITA-SLO

Generalni medijski pokrovitelj:
RTV Koper-Capodistria - RADIO KOPER
Radio Koper

Članstvo v drugih združenjih:
KUDUS

Organiziramo - sodelujemo:
Echos

Kosovelov Dom Sežana © 2011 - Produkcija: Digital iN