SREČKIN ABONMA 2018/19

petek, 28. september 2018

 

1. ZVEZDICA ZASPANKA (20. oktober 2018, ob 10.00; Mini teater, KD Slovenj Gradec in EPK Maribor 2012)

2. GLAVKO IN ZBRK – ČAROVNIK NIK (17. november 2018, ob 10.00; Bimbo teater)

3. DŽUMBUS (22. december 2018, ob 10.00; Zavod federacija Ljubljana, Werk 89 Dunaj in Cankarjev dom Ljubljana)

4. MAVRICA (12. januar 2019, ob 10.00; Jaka Šimenc in Zavod En-Knap)

5. PETELINČEK KRATKOREPEC (16. februar 2019, ob 10.00; Vodnikova domačija)

6. JANKO IN METKA (2. marec 2019, ob 10.00; Lutkovno gledališče Maribor)

 

Dodatna predstava: SLONČEK BABAR (22. september 2018, ob 10.00; SSG Trst, GM Trst in SKD Tabor).

Vsi, ki se boste vpisali v abonma do vključno 15. septembra 2018, prejmete bon oz. vstopnico za ogled predstave SLONČEK BABAR brezplačno (otroci in spremljevalci).

Predstave bodo ob sobotah ob 10. uri v Veliki dvorani. Predstava MAVRICA in pripovedovalsko-glasbeni dogodek PETELINČEK KRATKOREPEC bosta izvedena v Srednji dvorani, kjer je na voljo omejeno število vstopnic (85), zato sta ob večjemu povpraševanju zanju predvideni ponovitvi isti dan ob 11.  ali 17. uri.

Ob koncu sezone bomo pripravili  tudi SREČKINO  ROJSTNODNEVNO ZABAVO s presenečenjem za vse abonente. O datumu boste pravočasno obveščeni. 

Pridržujemo si pravico do sprememb programa in terminov, o katerih vas bomo obvestili pravočasno.

Cena abonmaja: 35 EUR na otroka.

Spremljevalec: 15 EUR.

Cena abonmaja za vsakega naslednjega otroka (v isti družini): 20 EUR.

ABONENTI in njihovi SPREMLJEVALCI si bodo lahko v sezoni 2018/19 brezplačno ogledali tri otroške/mladinske filme po izbiri. Ob prevzemu vstopnic je potrebno predložiti ABONMAJSKO IZKAZNICO.

Ob vpisu predložite, prosimo, PRIJAVNICO. Abonma se plača v enem znesku na blagajni Kosovelovega doma Sežana.

 

Druge pomembne informacije:

Prosimo vas, da na predstave ne vodite otrok, mlajših od dveh let.

Vstop v dvorano po začetku predstave ni več dovoljen, zato vas vljudno prosimo, da ne zamujate.

Prosimo vas, da pred pričetkom predstave izključite prenosne telefone in druge zvočne naprave.

Fotografiranje in snemanje predstav ni dovoljeno.

 

Informacije: Ariana Pertinač (vodja vpisa abonmajev), Nives Tomšič in Mateja Metlika, tel. (05) 731 20 10.

Tehnični vodja, režija, scenarij za nastope škratke Srečke: Rajko Orel.

Škratka Srečka: Urška Orel.

 

 Mini teater (koprodukcija: Kulturni dom Slovenj Gradec in Maribor 2012 – Evropska prestolnica kulture)

Frane Milčinski - Ježek: ZVEZDICA ZASPANKA

Lutkovna predstava.

Režija: Robert Waltl.

Igrajo: Nina Ivanišin/Maruša Majer, Tadej Pišek in Igor Štamulak.

Glasbo v živo igrajo: Miha Ciglar/Tadej Droljc/David Cerar.

Je zvezda na nebu, ki uspava otroke, vodi mornarje po morju in pesniku pomaga najti pravilne rime. Ima dolge zlate lase in kličejo jo Zaspanka. Toda ker pogosto zaspi in v službo zamuja, na Zemlji povzroča zmedo. Otroci jokajo, mornarji ne najdejo poti, pesnik pa ne rime na besedo lonec. Za kazen jo Mesec zato pošlje na Zemljo in na nebo se lahko vrne šele, ko dokaže, da je dovolj pametna. Se bo vrnila na nebo? Kultna in nepozabna Ježkova pravljica za otroke vseh starosti. Ena najpriljubljenejših slovenskih pravljic z univerzalnim sporočilom, da lahko z dobroto, ljubeznijo in s čisto mislijo premagamo zlo.

Predstava traja 45 minut. Primerna je za otroke, stare od 3 do 8 let.

Na programu v soboto, 20. oktobra 2018, ob 10.00, v Veliki dvorani.

Slika: Miha Fras.

 

Bimbo teater v sodelovanju s SiTi teatrom BTC

GLAVKO IN ZBRK – ČAROVNIK NIK

Igrana predstava.

Režija: Jure Karas.

Igrata: Urška Mlakar in Juš Milčinski.

Glavka in Zbrka poznamo iz prejšnjih sezon. Navduševali smo se že nad njuno Zgodbo o ne tako strašnem zmaju, s pogumnim princem Vitom pa sta odkrila tudi skrivnost o Lunožerju. V nadaljevanju se debeluščka vračata z novo zgodbo iz svojih dolgih popotovanj. Čarovnik Nik se pripravlja na največji nastop v svojem življenju. Svoje čarovniške trike bo moral pokazati pred samim kraljem. A kaj, ko kralj Straško Grozni velja za neusmiljeno občinstvo. Ali bo čarovniku Niku uspelo odnesti celo glavo in morda celo čarovniško kapo?

Predstava traja 30 minut. Primerna je za otroke, stare od 3 do 8 let.

Na programu v soboto, 17. novembra 2018, ob 10.00, v Veliki dvorani.

Slika: arhiv Bimbo teatra.

 

Zavod Federacija Ljubljana, Werk 89 (Dunaj), Cankarjev dom (Ljubljana)

Nana Milčinski, Peter Kus: DŽUMBUS

Zvočno gledališče.

Režija in glasba: Peter Kus.

Nastopajo: Urška Cvetko, Krištof Hrastnik in Michael Pöllmann.

Džumbus predstavlja lik nenavadnega dečka, ki ne govori besed, temveč se namesto z jezikom izraža s samosvojimi zvoki in glasbo. Če imajo stvari vsaka svoj zvok, potem lahko z igranjem nanje opisuje svet in sebe ter se tako sporazumeva. Toda, ko deček odkrije svojo novo govorico ter jo predstavi staršem, zdravnikoma, učiteljici in sovrstniku, naleti na odpor. Vsi njegovo ustvarjalnost, domišljijo in izvirnost razumejo kot motnjo, ki jo je treba odpraviti. Deček se mora naučiti jezika in se prilagoditi večini, predvsem pa mora poiskati način, kako v svetu omejitev ohraniti svojo individualnost.

Igralci in glasbeniki se v predstavi sprašujejo, kaj bi se zgodilo z vsakim od nas, če bi postal ropotajoči deček. Njegovo zgodbo uprizarjajo s pomočjo zvočnega ustvarjanja, z igranjem na izvirna glasbila, izdelana iz vsakdanjih predmetov.

Predstava traja 50 minut. primerna je za otroke, stare od 5 do 10 let.

Na programu v soboto, 22. decembra 2018, ob 10.00, v Veliki dvorani.

Slika: Nada Žgank.

 

Jaka Šimenc in Zavod EN-KNAP

Jaka Šimenc: MAVRICA

Svetlobna predstava.

Mavrica je izvirna didaktična svetlobna predstava, ki otrokom na privlačen način približa fizikalna dejstva svetlobe, barve in oblike. Hudomušna in iskriva svetlobna robotka, glavna junaka predstave, kot svoje glavno izrazno sredstvo uporabljata svetlobo. S pomočjo svetlobe, oblik in barv radovedno raziskujeta prostore in predmete okoli sebe ter iščeta preproste odgovore na zapletena vprašanja o svetlobi. Robotka spremljamo na begu pred temo, potovanju skozi svet senc v spekter barv in svetlobe.

Predstavo je ustvaril eden naših najboljših gledaliških oblikovalcev svetlobe Jaka Šimenc, ki otrokom v pogovoru po predstavi dodatno približa številne kompleksne fizikalne pojme svetlobe. Mojster svetlobe prikaže tudi različne svetlobne trike, denimo iz snopa pisanih žarkov pričara čisto belino, otroci odkrijejo, da se v mavrici skrivata tako svetloba kot tema, ter kaj se zgodi, ko svetloba in tema sodelujeta …

Dogodek traja skupaj 40 minut (25 minut predstave in 15 minut pogovora z ustvarjalcem ter prikaza svetlobnih trikov). Predstava je primerna za otroke od 4 do 9 let.

Na sporedu v soboto, 12. januarja 2019, ob 10.00. Predstava bo v Srednji dvorani, zato bo na voljo omejeno število vstopnic.

Slika: www.svetloba.net.

 

Vodnikova domačija

PETELINČEK KRATKOREPEC

Pripovedovalsko-glasbeni dogodek.

Kot naše zverinice iz Rezije se tudi zverinice v bolgarskih pravljicah včasih zelo ne marajo, drugič se zelo prepirajo, si nesebično pomagajo ali pa si strupeno škodijo. Znajo se šaliti in znajo modrovati. Včasih se jemljejo preveč resno, napihujejo se in včasih skupaj rešijo kakšno težavo ... Živalske pravljice iz čisto sveže zbirke Petelinček kratkorepec iz ne tako daljne, ne tako tuje, a Slovencem vendarle malo znane Bolgarije so v privlačno pripovedovalsko-glasbeno predstavo z zabavnim kvizom o Bolgariji povezali priljubljeni pripovedovalci in glasbenik, ki so svojo pripovedovalsko pot začeli v kolektivu Za 2 groša fantazije: Katja Preša, Boštjan Napotnik, Rok Kosec z glasbenikom Goranom Završnikom.

Dogodek traja od 30 do 45 minut (izvajalci dolžino predstave prilagodijo starosti obiskovalcev). Primeren je za otroke od 3. leta starosti dalje.

Na programu v soboto, 16. februarja 2019 ob 10.00. Dogodek bo v Srednji dvorani, zato bo na voljo omejeno število vstopnic.

Slika: Domen Pal.

 

Lutkovno gledališče Maribor

Po motivih bratov Grimm: JANKO IN METKA

Lutkovna predstava.

Režija: Pavel Polák.

Igralci: Karla Godič 2001/Barbara Jamšek 2017, Metka Jurc 2001/2017 in Danilo Trstenjak 2001/2017.

Janko in Metka, pravljica Jakoba in Wilhelma Grimma, nesporno sodi v zakladnico svetovnega slovesa. Ob Rdeči Kapici, Sneguljčici in Pepelki je to ena prvih pravljic, s katero se srečajo otroci. Zgodba bratca in sestrice, ki se izgubita v temnem gozdu in se znajdeta pred hišico hudobne čarovnice, je ena prvih strašljivih otroških zgodb. V času, ko otroci predvsem preko televizije nehote zaužijejo veliko mero agresivnih podob in zgodb, bomo v lutkovnem gledališču pričarali svet, kjer sta veliki zmagovalki dobrota in ljubezen.

Predstava traja 40 minut. Primerna je za otroke od 3. leta starosti dalje.

Na programu v soboto, 2. marca 2019, ob 10.00, v Veliki dvorani.

Slika: Boštjan Lah.

 

IZVENABONMAJSKA PREDSTAVA

Vsem, ki se boste vpisali v abonma do vključno 15. septembra, omogočamo ogled predstave brezplačno.


Slovensko stalno gledališče in Glasbena matica v sodelovanju s SKD Tabor

Jean de Brunhoff/Tadej Pišek: SLONČEK BABAR

Glasbena pripoved.

Režija: Tadej Pišek.

Igra in poje: Lara Komar.

 

Zgodba pripoveduje o slončku, ki mu lovci ubijejo mamo, zato zbeži v veliko mesto, kjer spozna prijazno starko. Ta ga obleče v elegantne obleke, nauči lepega obnašanja in ga tudi primerno izobrazi. Babar se nato vrne nazaj v džunglo in ko slonji kralj po nesreči poje strupeno gobo, ga Babar kot najbolj izobraženi in omikani slon v kraljestvu nasledi na prestolu. Pri tem ne gre za klasično gledališko predstavo, ampak za koncertno pravljico z glasbo v živo.

Predstava traja 35 minut. Primerna je za otroke, stare od 4 do 9 let.

Na programu v soboto, 22. septembra 2018, ob 10.00. Predstava bo v Srednji dvorani, zato bo na voljo omejeno število vstopnic.

Slika: Luca Quaia.


  BESEDILO  V OBLIKI .pdf      BROŠURA V OBLIKI .pdf        PRIJAVNICA

koledar prireditev
< AVGUST 2019 >
PTSČPSN
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
FB Kosovelov dom

Združenja:
ZKDRP
ZKDRP

Kosovelov dom Sežana podpirajo:
Občina Sežana
MIZKS
ITA-SLO

Generalni medijski pokrovitelj:
RTV Koper-Capodistria - RADIO KOPER
Radio Koper

Članstvo v drugih združenjih:
KUDUS

Organiziramo - sodelujemo:
Echos

Kosovelov Dom Sežana © 2011 - Produkcija: Digital iN