| drugo | komedija | |
ZADNJIH PET LET
Ogled muzikala v SSG Trst 6. decembra 2019
ponedeljek, 30. september 2019

Ogled muzikala ZADNJIH PET LET v SSG Trst.

 

Slovensko Stalno Gledališče Trst, SNG Nova Gorica, Glasbena matica: Jason Robert Brown – ZADNJIH PET LET (The Last Five Years)

Režija: Jasmin Kovic.

Zadnjih pet let je ljubezenska zgodba z neobičajno pripovedjo, ki sledi nasprotnemu časovnemu zaporedju: zgodba obetavnega pisatelja Jamieja sledi naravni kronologiji, pripovedni lok ženskega lika, mlade igralke in pevke Cathy, ki je prišla iz predmestja v New York, da bi lahko doživela slavo, pa poteka v nasprotni smeri. Srečanje, poroka, ločitev so tri etape, ki jih je pred pisanjem libreta in glasbe doživel tudi avtor, Jason Robert Brown. Po njegovi ločitvi od žene je nastal namreč komorni muzikal, ki so ga leta 2001 krstno izvedli v Chicagu, leto kasneje pa na Broadwayu. Začela se je tako zgodba mednarodnega uspeha tega velikokrat nagrajenega dela za dva igralca-pevca in instrumentalno skupino, ki je prepotoval svet in je leta 2015 postal tudi film.
         V Slovenskem stalnem gledališču je muzikal, prvič zazvenel v slovenskem prevodu Janeza Usenika, ki je s svojim modernim, neposrednim izrazom ohranil spontanost in muzikalnost izvirne angleščine. Režijo mladostne predstave podpisuje Goričanka Jasmin Kovic, ki ji je značilna oblika tega muzikala, daleč od spektakularnosti vizualnega učinka in plesnih prizorov, omogočila poudarjanje intimnosti čustev mladega para. Zadnjih pet let je zgodba o vzhajajoči karieri pisatelja in o ženski, ki želi postati slavna igralka. Hrepenenje po uspehu ne pomaga temu ljubezenskemu razmerju, ki se zaključi po petih letih.
        V vlogah protagonistov igrata in pojeta glasbeno nadarjena tržaška igralca Danijel Malalan in Patrizia Jurinčič, člana ansamblov sodelujočih gledališč (SSG Trst in SNG Nova Gorica), glasbeni vodja predstave pa je vsestranska tržaška glasbenica Andrejka Možina, ki je koordinirala tudi instrumentalno skupino Glasbene matice, ki jo sestavljajo Sebastiano Frattini, Irene Ferro-Casagrande, Andrejka Možina, Matteo Bognolo, Luca Emanuele Amatruda in Mariano Bulligan. Mlado zasedbo sestavlja tudi Giulia Bellè, ki podpisuje scene in kostume.

Predstava traja 90 minut.

Termin ogleda: petek, 6. december 2019, ob 19.00, v Mali dvorani SSG Trst.

Cena vstopnice z avtobusnim prevozom iz Sežane: 15 EUR za abonente, 20 EUR za ostale.

Evidenčne prijave sprejemamo do ponedeljka, 30. septembra 2019, oziroma do zasedbe mest. Zatem bomo prijavljene pozvali k plačilu, ki bo veljalo za dokončno potrditev, do ponedeljka, 14. oktobra 2019 – po tem dnevu ne bomo več sprejemali niti prijav niti plačil.

Na voljo je največ 50 mest oz. vstopnic.

OGLED PREDSTAV IZVEN KDS                 PRIJAVNICA

koledar prireditev
< FEBRUAR 2020 >
PTSČPSN
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
FB Kosovelov dom

Združenja:
ZKDRP
ZKDRP

Kosovelov dom Sežana podpirajo:
Občina Sežana
MIZKS
ITA-SLO

Generalni medijski pokrovitelj:
RTV Koper-Capodistria - RADIO KOPER
Radio Koper

Članstvo v drugih združenjih:
KUDUS

Organiziramo - sodelujemo:
Echos

Kosovelov Dom Sežana © 2011 - Produkcija: Digital iN