ANA DESETNICA

Ulično gledališče

petek, 30. junija 2023, ob 17.00
VSTOP PROST

Program:

Od 14.00 dalje KULTURA NA CESTO pod latnikom ob Kosovelovem domu Sežana.

Od 17.00 dalje predstave uličnega gledališča Ana Desetnica:

Sign Dance Collective (CRO in UKR)
ORIENTE PLUS
ulična glasbeno inkluzivna predstava, 35 minut

Oriente plus predstava ima poleg odlične izvedbe še dodatne poudarke – Skupina SDC je namreč svetovno znana gledališka skupina, ki se ukvarja s t.i. inkluzivno umetnostjo, ki povezuje naš svet “normalni”, se pravi slušečih in gibalno neoviranih umetnikov in gledalcev s svetom tistih, ki imajo določene fizične ovire – se pravi slaboslušnost in težave pri gibanju. A jih to niti najmanj ne ovira in se tudi ne zgovarjajo na svoje hendikepe, ampak sledijo svoji umetniški viziji in ustvarjajo predstave s katerimi gostujejo po celem svetu. So tudi izumitelji t.i. signdancea, se pravi plesa v katerega vključujejo komponente kretanja, jezika gluhih, s katerimi prebijajo meje med obema svetovoma, tako da njihov ples lahko spremljajo tudi slušno ovirane osebe.

HOLD-UP&Co. (FRA)
BEG / LA FUITE
gibalno plesna predstava

Beg/La fuite (FR) predstava, La fuite/Beg je bolj konvencionalna – gre za solo nastop francoskega cirkuškega umetnika Mattiasa Pilleta, klovna-gibalca, ki nas skozi vrsto zabavnih prizorov povabi v svoj svet človeka na begu. Predstava se giblje v polju med sodobnim plesom, akrobacijo in animacijo objektov.

Tomaž Lapajne
MILENA ZUPANČIČ V TEJ PREDSTAVI NE IGRA

Gre za na pol improvizirano predstavo, v kateri Tomaž Lapajne, odličen in edinstven klovn, igra obupanega biljeterja Mihaela, ki na koncu skupaj s publiko le uspešno izpelje nastop, za katerega je že kazalo, da bo “pogreb”.

Ob 21.00 koncert glasbene skupine KIKI.