CECILIJA IN ZMAJ

Interaktivna predstava za otroke

sobota, 18. marca 2023, ob 10.00
Cena: 6 / 7 €
KUPI VSTOPNICO

Ste že kdaj srečali čisto pravega zmaja ali sanjarite, kako bi ga privabili z najrazličnejšimi ukanami? Junakinja Cecilija ne okleva in se kot neustrašna vitezinja poda na pustolovščino, kjer se sooči z zmajem in ga pretenta. Predstava je namenjena otrokom od 3. leta starosti naprej, v svoji glasbeno-igrani obliki pa na igriv način pretresa tematiko ženske in moške vloge v sodobni družbi.

Slikanica Lawrenca Schimla, tudi prejemnica Zlate hruške, znaka kakovosti mladinske literature, po kateri se predstava navdihuje, na neposreden, angažiran način ruši stereotipne delitve na moške in ženske vloge. Vitezi se tako spremenijo v vitezinje, krvoločni zmaji postanejo topoglavi kuščarji, nekdanje nemočne žrtve pa so zdaj dogodivščin željna dekleta, ki se na vsak način trudijo spoznati zmaje.

Igralec Andrej Fon je vsestranski glasbenik, ki navdušuje s svojimi besedili in ustvarjalnim pristopom na področju glasbeno-kulturnega izobraževanja. Igralka Maša Jazbec je pedagoginja in performerka, ki se v svojem delu posveča prepletanju literature, gledališča in interaktivnosti.

Vstopnina:
– redna cena: 7 EUR,
– ob nakupu družinske vstopnice (vsaj 3 člani): 6 EUR.