DRUŠTVO MRTVIH PESNIKOV Z GODALCI IN ZBOROM OŠ KOMEN

Za Glasbeno-plesni abonma in izven

Koncert

petek, 9. decembra 2022, ob 20.00
Cena: 15 / 18 €
KUPI VSTOPNICO

Društvo mrtvih pesnikov prihaja k nam ob izidu vinilne plošče in digitalnega albuma Društvo mrtvih pesnikov 30 – Izštekani z godalnim kvartetom Corcoras. V sklopu slovenske turneje bodo akustični album z godalnim kvartetom Corcoras predstavili tudi na koncertu v Kosovelovem domu v Sežani. Za ta poseben dogodek so k sodelovanju povabili tudi pevski zbor OŠ Komen (zborovodja Andreja Rustja), ki bo s pesniki zapel nekaj njihovih skladb.

Člani skupine, pevec in kitarist skupine Alan Vitezič, basist Tomaž Koncilija, bobnar Marko Zajc, kitarist Peter Dekleva in klaviaturist Boštjan Artiček bodo v razširjeni zasedbi predstavili zgodbo dozorelih pesnikov skozi vrtiljak pesmi, od zgodnjih Ko prižgeš nov dan ter Ti in jaz, preko klasik Ti si vse, Naftalin, Komu zvoni, Nebo nad Berlinom, novodobnih Astronavta in Filozofa, do povsem sveže skladbe Mraz, ki je kot singel napovedala izid vinilnega albuma.

Društvo mrtvih pesnikov je na slovenski glasbeni sceni že od leta 1990. Do danes so izdali osem studijskih albumov. Na slovensko glasbeno sceno so opazneje stopili leta 1993 v Sežani, kjer so prejeli glavno nagrado na festivalu Pop delavnica za skladbo Ko prižheš nov dan. V naslednjih letih je sledil dokončen preboj z uspešnicami, kot so Ti in jaz, Čutm te, Rabm, Me že ma, da bi te, 25 in Ti si vse, ki je postala zaščitni znak skupine z 1,8 milijonov ogledov na portalu YouTube.

Skupina, poimenovana po filmu Petra Weira, krmari med dinamičnimi ritmi, akustičnimi napevi in prepoznavnimi intimnimi skladbami, ki so zaščitni znak skupine. Na koncertu v Sežani bomo slišali drugačen, akustičen, za to priložnost prearanžiran pregled njihovega glasbenega izraza.

DRUŠTVO MRTVIH PESNIKOV
Alan Vitezič, vokal, kitara
Peter Dekleva, kitara, spremljevalni vokal
Tomaž Koncilija, bas, spremljevalni vokal
Marko Zajc, bobni, spremljevalni vokal
Boštjan Artiček, klaviature, spremljevalni vokal
(Slika: Borut Peterlin)

GODALNI KVARTET CORCORAS
Pia Vidmar, violina
Marijan Dović, violina
Branka Zorić Jazbec, viola
Ana Arh, čelo

Pevski zbor OŠ Komen pod vodstvom Andreje Rustja

Več o skupini.

Vstopnina za izven:
– parter 18 EUR,
– balkon 15 EUR,
– 10 % popusta za abonente Kosovelovega doma Sežana.