Koncert za Glasbeno-plesni abonma in izven

GODALNI KVARTET TARTINI

torek, 22. novembra 2022, ob 20.00
Cena: 13,50 €-18 €
KUPI VSTOPNICO

Ob 330-letnici rojstva Giuseppeja Tartinija in 40-letnici svojega delovanja, je Godalni kvartet Tartini pripravil poseben jubilejni program: Giuseppe Tartini – Sonata à Quattro D-dur C.551/78; Ludwig van Beethoven – Godalni kvartet F-dur, op.18 št. 1; Bedřich Smetana – Godalni kvartet v e-molu, Iz mojega življenja.

Godalni kvartet Tartini je začel svojo pot kot Godalni kvartet Slovenske filharmonije leta 1983, ko so štirje vodje godalnih skupin orkestra Slovenske filharmonije odločili, da bogato tehnično znanje in glasbene izkušnje preizkusijo tudi v godalnem kvartetu, ki velja med vsemi komornimi glasbenimi zasedbami za najplemenitejšo, pa tudi najobčutljivejšo zasedbo. V svojem dosedanjem delovanju, še zlasti v sklopu koncertov iz cikla Večeri komorne glasbe, je uspel oblikovati prepričljiv in svež pristop, ki je novost ne le po izvajalski tehtnosti in dodelanosti programa, temveč tudi v repertoarni odprtosti in smelosti. Pri oblikovanju koncertnih programov se člani kvarteta seveda ne odpovedujejo ‘klasičnim’ delom železnega repertoarja te zvrsti, vendar jih izbirajo previdno in premišljeno, tako da tudi z njihovo pomočjo interpretativno zorijo in se kalijo. Posebno veljavo daje programom koncertov stalna skrb članov kvarteta, da vabijo medse priznane slovenske in tuje glasbenike ter tako na poseben način izvirno in vedno na novo dopolnjujejo svoj program.

Godalni kvartet Tartini sestavljajo: Miran Kolbl – violina, Romeo Drucker – violina, Aleksandar Milošev – viola in Miloš Mlejnik – violončelo. (Slika: Nataša Fajon.)

Vstopnina za izven:
– parter 18 EUR,
– balkon 15 EUR,
– 10 % popusta za abonente Kosovelovega doma Sežana.