Kino

NOETOVA BARKA

Noah's ark

nedelja, 7. aprila 2024, ob 18.00
Cena: 4 €
KUPI VSTOPNICO

animirani film, Brazilija, Indija, 2024, 84 min, sinhronizirano

Režija: Alois Di Leo, Sergio Machado, René Veilleux

Igrajo: Rodrigo Santoro, Marcelo Adnet, Alice Braga

Ideja v ozadju Noetove barke je ponoviti to klasično zgodbo na zabaven način, poln akcije in humorja, vendar z dodatkom večjega pomena in politične bajke. “BARKA” predstavlja naš planet, kateremu grozijo podnebne katastrofe, pomanjkanje hrane, spori za oblast ter nesmiselni in kruti tirani.
Poslanstvo animiranega filma NOETOVA BARKA je, da se z otroki vseh starosti pogovarjamo o perečih in sodobnih temah, vendar na lahkoten in zabaven način, ki ga lahko razumejo. Film je prvotno namenjen mlajšemu občinstvu, vendar pa zgodba vsebuje humorne vložke, v katerih bodo uživali tudi odrasli.
Sporočilnost Noetove barke je strpnost, empatija in sprejemanje drugačnosti, saj se morata naša protagonista med potovanjem naučiti, da morajo šibki združiti moči v boju proti skupini močnejših. V boju z veliko močnejšim sovražnikom se morata Tom in Vili zanesti na nepričakovane zaveznike, kot so prijazen vendar nezanesljiv ščurek, rastafarijanski črv, najstniška bolha in ekscentrična muha. S svojo zvitostjo in glasbenim talentom ta nenavadna skupina dokaže, da je umetnost in razumevanje vedno najboljši način za boj proti barbarstvu.

Glavnima likoma, Viliju in Tomu, bosta v slovenski sinhronizirani različici glasove posodila Klemen Bunderla (Vili) in Mirko Medved (Tom).