PLAKATI NACIONALNEGA MESECA SKUPNEGA BRANJA 2022

OD torek, 27. septembra 2022 DO nedelja, 30. oktobra 2022, ob 00.00
VSTOP PROST

Plakate so oblikovali študentje Akademije za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani kot podobo Nacionalnega meseca skupnega branja 2022 (NMSB 2022).
Pobudniki in organizatorji NMSB (Bralno društvo Slovenije, Društvo Bralna značka Slovenije – ZPMS, Društvo slovenskih pisateljev, Mariborska knjižnica, Mestna knjižnica Kranj, Mestna knjižnica Ljubljana, Slovenska sekcija IBBY, Združenje slovenskih splošnih knjižnic in Zveza bibliotekarskih društev Slovenije) s sodelovanjem krepijo prepoznavanje pomena bralne pismenosti in bralne kulture na nacionalni ravni ter omogočajo celovitejšo nacionalno skrb za to pomembno področje. Z NMSB se pobudniki vključujejo tudi v gradnjo nacionalne mreže za dvig bralne kulture in bralne pismenosti vseh prebivalcev v Sloveniji, v slovenskem zamejstvu in med Slovenci po svetu.
NMSB 2022 bo potekal od 8. septembra (mednarodni dan pismenosti) do 9. oktobra (zaključek Tedna otroka®), rdeča nit pa je povezava med branjem in gibanjem.
Del NMSB je tudi promocijsko-komunikacijska akcija Beremo skupaj, ki poteka v organizaciji Društva Bralna značka Slovenije – ZPMS.
V sklopu projekta Beremo skupaj v NMSB 2022 so pobudniki k soustvarjanju likovne podobe povabili študente Akademije za likovno umetnost in oblikovanje – Oddelek za oblikovanje vizualnih komunikacij (smeri: Fotografija, Grafično oblikovanje in Ilustracija).
Med pripravljenimi deli so bile izbrane tri podobe (z vsakega oddelka po eno), ki bodo uporabljene za javno oglaševanje akcije.
V sklopu razstave so predstavljene likovne rešitve ki so nastale pod vodstvom mentorjev v okviru študijskega procesa.
Natis plakatov za razstavo je omogočilo Bralno društvo Slovenije in Gimnazija Bežigrad.

Razstava bo na ogled do 30. oktobra 2022.