TITINA

Titina

Animirani film

petek, 10. marca 2023, ob 18.00
Cena: 4 €
KUPI VSTOPNICO

animirani film, Norveška/Belgija, 2022, 90 min, sinhronizirano, 6+
režija: Kajsa Næss
slovenski glasovi: Gašper Malnar, Andrej Murenc, Asja Kahrimanović Babnik, Maja Kunšič, Primož Pirnat, Iztok Lužar, Gašper Jarni, Vesna Pernarčič, Tomaž Gorkič, Matej Puc, Luka Ropret

Italijanski aeronavtski inženir Umberto Nobile uživa mirno življenje s svojo ljubljeno psičko Titino, ki ga je tako očarala, da jo je rešil z rimskih ulic. Nekega dne dobi klic z daljnega severa. Pokliče ga Roald Amundsen, slavni norveški raziskovalec. Naroči mu, naj izdela velikanski cepelin, s katerim bi skupaj osvojila severni tečaj. Nobile zagrabi priložnost, da se vpiše v zgodovino. S sabo vzame malo terierko Titino in nenavadna trojica se odpravi na ekspedicijo na zadnji neodkriti kraj na Zemlji. Podvig jim uspe, vendar se po njem moška začneta prepirati, komu naj pripade slava … Skozi oči štirinožne zvezde Titine odkrivamo zgodbo o osvajanju neznanega, zmagi, porazu in predanosti.
Titina je bila resnična psička z neobičajno življenjsko potjo, ki jo je vodila od krutega življenja na zakotnih rimskih ulicah do veličastnega pogleda na severni tečaj. Film, ki so ga navdihnili resnični dogodki, deluje na različnih ravneh, zato v njem lahko uživajo tako otroci kot odrasli.

Vstopnina: 4 EUR.

(Več o filmu.)

(Obiščite naš SPLETNI KINO.)