FILMŠULA / SLOVENSKI TEDEN FILMA

TOP GUN: MAVERICK

Top Gun: Maverick

Akcijska drama

petek, 11. novembra 2022, ob 15.00
Cena: 3 €
KUPI VSTOPNICO

Akcijska drama, ZDA/Hong Kong, 2022, 131 minut.
Režija: Joseph Kosinski.
Igrajo: Tom Cruise, Val Kilmer, Jennifer Connelly, Jon Hamm, Ed Harris idr.

Kultni film Top Gun je dobil nadaljevanje. Po 34 letih se je na velika platna vrnil, kot eno najbolj pričakovanih nadaljevanj filmske uspešnice, v kateri je v glavni vlogi blestel Tom Cruise kot pilot Maverick, igralca pa je vloga izstrelila med največje hollywoodske zvezde.

Zgodba:
Po več kot tridesetih letih službovanja kot eden najboljših letalcev mornarice je Pete “Maverick” Mitchell tam, kjer je njegovo mesto, kot pogumni testni pilot preizkuša meje in se spretno izmika napredovanju v činu, ki bi ga prizemljil. Med usposabljanjem diplomantov Top Guna za specializirano misijo, kakršne ni videl še noben pilot, Maverick naleti na poročnika Bradleyja Bradshawa po imenu Rooster, sina Maverickovega pokojnega prijatelja in poročnika Nicka Bradshawa po imenu Goose. Soočen z negotovo prihodnostjo in z duhovi iz preteklosti se mora Maverick soočiti s svojimi najglobljimi strahovi, kar doseže vrhunec v misiji, ki od izbranih oseb zahteva največje žrtvovanje.

Filmu sledi pogovor, ki ga bo vodil publicist in filmski kritik Matic Majcen.

Vstopnina: redna cena 3 EUR; dijaki in študenti brezplačno.

Filmšula je podprogram filmske vzgoje, ki ga predstavljamo pod skupnim imenom FILMARIJA in FILMŠULA in traja od septembra 2022 do junija 2023. Če si želite pobliže spoznati filmsko umetnost in si izostriti kritičen pogled na svet, v katerem živimo, se nam pridružite!

(Več o filmu.)

(Obiščite naš SPLETNI KINO.)